Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić DUPLIN OSVRT: Oreščanin i Brbić su glavni krivci za sramotno ispadanje
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Oreščanin i Brbić su glavni krivci za sramotno ispadanje

Praćenje Hajduka, nažalost, nudi puno gorkih pilula, a na čaše šampanjca se odavno uhvatila prašina

Hajduk je protiv Gzire (1:3) doživio povijesnu blamažu. Gosti s Malte su u drugom poluvremenu potopili 'bijele', a Kone je s dva eurogola bacio Poljud u očaj. Bio je to baš sramotan poraz nakon kojega nitko nije podnio ostavku, makar je kristalno jasno koja su dva najveća krivca.

Prvi je - Siniša Oreščanin. Trener 'bijelih' nije izveo na teren najjači sastav, kalkulirao je gledajući i prema nedjeljnom dvoboju protiv Istre, računao je da mu je i ovaj sastav dovoljan za privesti kraju priču nakon prednosti od dva gola na Malti. No, pogriješio je. Sve je dobro izgledalo u prvih pola sata, ali kada su kola krenula nizbrdo, ova momčad nije imala ni kvalitete ni karaktera da ih zaustavi.

Oreščanin tako potpisuje sramotan poraz, a gledajući u širem kontekstu, on već duže vremena izgleda kao 'ispuhani balon'. Otkaz Krešimiru Gojunu je i na njemu ostavio traga, Oreščanin je bivšeg šefa škole javno podržao priopćenjem, u kojemu je i pozvao vodstvo kluba da mu zahvali na suradnji ako se ne slaže s njegovim načinom rada i poštivanjem etičkih vrijednosti. Na stranu sada priče o otpremnini, tu je na ispitu pao Marin Brbić koji je ušao u kompromis i ostavio u sedlu trenera koji sebe vidi u priči s Gojunom, a ne s njim, Bjelanovićem i Brkljačom.

Brbić nije povukao potez kada je mnogima bilo logično da predsjednik kluba to napravi, on će ga povući tek danas, ali 'prošla je baba s kolačima', Hajduk je već ispao iz Europe.

Ovaj mi je poraz puno teže pao čak i od onoga protiv Debrecena (0:5) u kvalifikacijama Lige prvaka. Ćiro Blažević nije smijenjen nakon tog poraza, pamtim njegovo izbezumljeno lice, gdje sjedi u hotelu Marjan, dok mu sin Miroslav govori: 'Tata, ti ništa nisi kriv'. Nakon toga se Ćiro digao od stola i pitao nas nekolicinu novinara za mišljenje. Čekali smo njegovu ostavku, ali nismo je dočekali.

Praćenje Hajduka, nažalost, nudi puno gorkih pilula, a na čaše šampanjca se odavno uhvatila prašina. Umorni smo više od pustih podjela, klanova, svađa, taština... Posljedica svega toga je debakl kojega smo doživjeli protiv Gzire. Hajduk je ovog ljeta 2019. opet rezultatski dotaknuo dno.

Kažimo još i to da smo na Poljudu ostali do iza ponoći, pokušavajući iskopati neku vijest, ali dobili smo tek neslužbenu naznaku da slijedi rastanak s Oreščaninom. Naravno da je to očekivano, trebao bi ga naslijediti Damir Burić pa krenuti polako s njom u domaća natjecanja. Europa je završila rano, da ranije nije mogla, bilo je ovo baš deprimirajuće ispadanje.

Vaša reakcija na temu