Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ostaje nam žaliti za Mijinim šansama i izlaskom iz igre najboljeg do tada
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ostaje nam žaliti za Mijinim šansama i izlaskom iz igre najboljeg do tada

S obzirom na sve što su nam 'bijeli' priuštili u 2020. godini, ovo nije poraz koji će donijeti nesanicu

Galatasaray je svladao Hajduk (2:0) u utakmici u kojoj su 'bijeli' dobar dio utakmice izgledali kao momčad koja može proći dalje. No, nisu uspjeli iz dva ključna razloga: prvi su dva velika promašaja Mije Caktaša, a drugi zamjena jako dobrog Stanka Jurića.

Tko zna kako bi se odvila utakmica da je u 54. minuti Mijo realizirao čisti zicer ili trinaest minuta kasnije u mrežu zakucao loptu nakon sjajne akcije, gdje mu je Jairo iz voleja nabacio, a on iz prve tukao preko gola.

Caktaš jest zabio ukupno deset golova u Europi, ali među njima nema niti jedan koji će se pamtiti generacijama. Svaka čast Renovi, Turnovu, Kopru. Stromsgodsetu.., ali ovaj Galatasarayu bi bio poseban, pogotovo ako bi donio prolaz. Ne pamtimo kada smo zadnji put slavili tu neku istinski veliku pobjedu, skinuli vrijedan skalp koji bi mogao značiti toliko željenu prekretnicu nabolje. Ako želiš eliminirati Galatu usred Istanbula, onda takve zicere ili još neku od poluprilika koje su ostali imali, moraš realizirati. Ovako, 'bijeli' jesu ostavili dobar dojam, ali propustili su kazniti Fatiha Terima za potcjenjivanje, odnosno za to što je odmorio nekoliko svojih najpoznatijih igrača za derbi protiv Fenerbahcea.

Imali su 'bijeli' individualnih pogrešaka, ali ukupno su djelovali kao momčad riješena ostaviti dobar dojam. Bili su agresivni i opasni, a prvo ime je bio Stanko Jurić. Stoga je nejasno zašto je baš njega vadio trener Hari Vukas. Galatasaray je poveo četiri minute nakon izmjene, u akciji gdje je u začetku Darko Nejašmić odigrao pogrešan pas, a onda pokušao i nije uspio zaustaviti akciju domaćih. No, stručni stožer će imati još posla oko analize tog pogotka, Nejašmić jest pogriješio, a Emre Tasdemir je asistirao strijelcu Belhandi, no činjenica je i da je taj Emre na lijevoj strani bio potpuno sam, Jairo ga nije ispratio, a Jakoliš se sasvim povukao.

Postavljanje Jakoliša od prve minute najbolje govori o tome kakav je dojam na Vukasa do sada ostavio Todorović. Hajduk ima problema po bokovima, ali ovoga puta to nije bilo ključno za poraz. U akciji kod drugog gola je Marcao okrenuo Mujakića, ali to nije bitno promijenilo ukupan dojam.

Uglavnom - Hajduk je ispao iz Europe protiv favoriziranog protivnika. S obzirom na sve što su nam 'bijeli' priuštili u 2020. godini, ovo nije poraz koji će donijeti nesanicu, već upravo suprotno. Hajduk bi u ovakvom izdanju trebao uzeti tri boda pred svojom publikom u sljedećem susretu protiv Varaždina. Bar to. Ne tražimo puno, zar ne?    

Vaša reakcija na temu