Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ova je utakmica najbolje došla Ljubičiću
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ova je utakmica najbolje došla Ljubičiću

Ovakav susret je bio idealan da se golovima vrati samopouzdanje

Hajduk je u gostima svladao Belišće sa 5:1 i plasirao se u četvrtfinale Hrvatskog kupa. Rezultat je u skladu s očekivanjima, no do 35. minute i lijepog pogotka Marina Ljubičića, nije se imalo što za pohvaliti.

'Bijeli' su poveli već u četvrtoj mkinuti golom Marka LIvaje, do kojega se lopta slučajno odbila od protivničkog braniča. Marko je s tri metra gurnuo loptu u mrežu. Ako ste i sekundu pomislili da se na vrijeme 'otvorila špina', te da će Hajduk bez poteškoća proći trećeligaša, prevarili ste se.

Ono što se dogodilo u prvoj sljedećoj akciji je jednostavno nedopustivo. Silvio Anočić je prošetao do vrha Hajdukova šesnaesterca, te odapeo neobranjivo za Danijela Subašića. Takav defenzivni komod može proći lišo samo protiv fizički inferiornog trećeligaša i moramo priznati da smo se propisno nasekirali sve do gola za 2:1. 

Najveću korist pod ove utakmice je izvukao Marin Ljubičić. Ovakav susret je bio idealan da golovima vrati samopouzdanje, a njegov iz 35. minute je bio i efektan i bitan. Lijepo je bilo vidjeti i reakciju Livaje na njegov pogodak, onu iskrenu radost i aplauz.

Jako dobro je odigrao u sredini Ivan Ćalušić, čija je peta u akciji za drugi Ljubičićev gol također jedan od najljepših poteza susreta. Ćalušić je zaigrao uslijed niza ozljeda u veznom redu (Krovinović, Vuković, Fossati, Čuić), ali mora se reći da je u ovom susretu priliku iskoristio.

Što se tiče hat-tricka Marka Livaje, jednostavno nemamo potrebu opet posebno izdvajati bijelu desetku. Hajduk ima ambiciju osvojiti Kup, te nije bilo ni govora o tome da ga se eventualno poštedi ovog dvoboja. Livaja nije svemoguć, ali ni nogomet nije individualni sport. Zato je važno da i ostali ofenzivci počnu preuzimati glavne uloge pa stoga ovaj susret držimo jako bitnim za povratak Ljubičića u pozitivu nakon onih promašaja u Šibeniku. Njemu je ova utakmica možda i najbolje došla pred sljedeći prvenstveni ispit protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

Vaša reakcija na temu