Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela - hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ovo je bio istinski gušt, hvala Lovri, Livaji i svima ostalima!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovo je bio istinski gušt, hvala Lovri, Livaji i svima ostalima!

Na terenu je bilo toliko radosti i nasmijanih lica da istinski vjerujemo kako nas čeka puno toga dobroga u 2021. godini

Hajduk je u gostima pobijedio Rijeku sa 1:0, a istinski je gušt bio gledati utakmicu uživo na Rujevici. Rijetko kada se osjećamo ovako ponosni nakon pobjede 'bijelih', ova momčad nas je uistinu razveselila, a dva su velika junaka pobjede.

Najprije - Marko Livaja je velika prevaga. On dijeli 'lopte s očima', izbacio je već na startu Umuta u veliku priliku, ali ovaj je u idealnoj situaciji loptom prebacio i Nevistića i gredu. U nastavku je servirao priliku i Kačanikliću, a taman kad smo na tribinama počeli pričati o tome hoće li moći izdržati cijelu utakmicu, s obzirom na period bez službenih susreta, Livaja je kreirao akciju za gol odluke. S Kačaniklićem je odigrao dupli pas pa idealno poslužio Umuta, a ovaj je udarcem s deset metara svladao vratara Rijeke.

I Turčin je bio sjajan, njegov gol je odlučio susret, a još dva su mu poništena. Drugi nakon opravdano dosuđenog zaleđa, a prvi poslije, hm, prekršaja Livaje nad vratarom Nevistićem kojemu je prethodno ispala lopta iz ruku.

Ajmo na završnicu susreta. Armada je pratila utakmicu s brežuljka poviše tribine, da bi desetak minuta prije kraja krenula paljba. 'Igrajte pičkice', 'dobit ćete batine', 'igrajte pederi' orilo je. Skandirali su i vrijeđali čak i u trenutku dok je Franko Andrijašević u sudačkoj nadoknadi namještao loptu na bijelu točku. Bio bi to veliki peh da je Rijeka izjednačila, Hajduk je bio bolji, ali lopta je pogodila u ruku Dolčeka i domaćin je dobio najveću moguću priliku za izjednačenje.

No, fenomenalni Lovre Kalinić je obranio Andrijaševićev udarac i tako se promovirao u junaka utakmice. Kalinić je cijeli susret bio siguran, na visini zadatka, no ovom je obranom dodatno dotukao Riječane te raspalio Armadu koja je potom svojima skandirala 'skinite dresove'.

Ne tako davno su se igrači Rijeke nakon pobjede u blatu Poljuda slikavali na centru, a sada smo bili svjedoci obrnute situacije. I moramo priznati - guštali. Najprije su igrači Hajduka otišli pozdraviti praznu tribinu gdje bi inače bila smještena Torcida, a potom su se skupili za zajedničku fotografiju. Kada je Armada krenula s vrijeđanjem, svi zajedno su zapjevali 'Ja te volim, Hajduče'.

Zašto smo sve ovo prepričali? Gotovo da smo zaboravili kako je to biti ponosan na igrače našeg kluba. Na terenu je bilo toliko radosti i nasmijanih lica da istinski vjerujemo kako nas čeka puno toga dobroga u 2021. godini. Bilo je i kvalitete, Kalinić i Livaja su korak ispred, ali dopali su se i Fossati, te Kačaniklić. Umutu svaka čast za gol odluke, očekujemo da će se svi skupa još dizati.

Šteta što u završnici Jakoliš nije zabio s centra na prazna vrata. Nije bio ni blizu, a mogao nas je poštedjeti stresa u zadnjim sekundama. No, možda je ovako i slađe, nema tko nije skočio nakon sjajne Lovrine intervencije.

Dodajmo još da smo u uvertiri dvoboja na Rujevici bili na Krimeji i pratili dvoboj Orijenta i Dugopolja (0:1). Gol odluke je postigao jako dobri Šego, a momčad trenera Jure Srzića je skočila na drugo mjesto, te eventualnom pobjedom u sljedećem kolu protiv Hrvatskog dragovoljca može doći na prvo. A još ima i utakmicu manje.

Dakle, veselili smo se i u uvertiri Jadranskog derbija, a onda su nas Lovre, Livaja i društvo baš razgalili. No, ovo je tek početak nakon kojega još puno toga dobroga očekujemo. Pogotovo u Kupu. 

Vaša reakcija na temu