Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Ovo je Hajduk! Hvala za Westfalen, učinili ste nas ponosnima!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovo je Hajduk! Hvala za Westfalen, učinili ste nas ponosnima!

Bolja momčad je prošla dalje

Hajdukovi juniori su pružili još jednu veliku, hrabru partiju u Ligi prvaka mladih, gdje je zaključak nakon utakmice - Borussia Dortmund nema bolje juniore od 'bijelih'! Veliku radost su nam priuštili sjajni 'bili tići', sve junak do junaka, pa nevjerojatno je da ih je čak devet onako sjajno i smireno pucalo jedanaesterce u trenucima kad su se tresli svi u publici na stadionu, ali i ispred televizora. 

Što se igre tiče, nakon prvih pola sata smo mogli zaključiti da je momčad trenera Marijana Budimira opet kompaktna, disciplinirana i odlično organizirana u obrani. No, potom je počela sve hrabrije izlaziti na protivničku polovicu, što je rezultiralo sve boljim prilikama, a kao vrhunac je došao gol Mate Antunovića u 71. minuti.

Nema sumnje da će se osmina finala i četvrtfinale pamtiti i po njegovim spektakularnim golovima, kontra Manchester Cityja je izvozao svog čuvara pa pogodio bliži kut, a ovoga puta je nakon centaršuta Brajkovića poslao glavom loptu u rašlje protivničkog gola za eksploziju na tribinama.

Navijači su posebna priča, njih 5.000 nije prestalo bodriti 'bile tiće' tijekom cijele utakmice. Pristaše 'bijelih' su jedinstven fenomen, ovo što se dogodilo u Dortmundu je baš vrh, što se kaže 'gasi mišalicu, motaj kabele', gdje to još ima da toliki broj ljudi proputuje pola Europe da bi dali podršku juniorima!? Vjerojatno nigdje, kapa dolje svima, a velika je stvar i to što juniori ne da nisu razočarali, već su od prvog do zadnjeg odigrali novu veliku partiju.

Šteta za izjednačenje. Borussia praktički nije zapucala na gol, a na semaforu je u 76. minuti zasvijetlilo 1:1. Start Arkovića je sudac Robert Ian Jenkins iz Walesa označio kao najstrožu kaznu, a Rijkhoff nije propustio priliku s bijele točke. Bolja momčad je tako ispustila vodstvo, ali je ipak prošla. 

Što reći na kraju? Svaka čast stručnom stožeru i svim juniorima - učinili ste nas ponosnima! Prva momčad Hajduka je zadnji put igrala skupinu Lige prvaka u sezoni 1994/95, baš na današnji dan je bio uzvrat protiv Ajaxa u četvrtfinalu, a momčad iz Amsterdama je te godine na kraju i postala prvak Europe! Dakle, točno nakon 28 godina Hajduk je opet odigrao četvrtfinale Lige prvaka, doduše juniora, ali neka to bude naznaka nekih boljih dana, spoznaja da imamo mlade igrače i trenere za velika djela. Igrat će i polufinale, zaslužili su!

Na Westfalenu je još uoči izvođenja jedanaesteraca odjekivalo - 'ovo je Hajduk'! I da, baš to je bio Hajduk. Nakon što je pao Manchester City, oduševili su nas i protiv Borussije Dortmund! Bolja momčad ide dalje! Bravo, svi!

Vaša reakcija na temu