Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Ovo je Hajduk!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovo je Hajduk!

Ne pamtimo kada smo sa stadiona otišli napunjeni s toliko pozitive. Hvala, dico!

Ovo je Hajduk! Baš to je zapjevala Torcida u jednom trenutku prvog dijela. Bila je to reakcija na zbivanja na terenu, gdje su juniori Hajduka, nije floskula, doslovce ostavili srce na terenu, što bi Meštar u Velom mistu rekao 'branili se ka tigri, a napadali ka lavi', te poveli protiv Manchester Cityja sa 2:0!

'Bijeli' su protiv moćnijeg i individualno kvalitetnijeg protivnika briljantnom disciplinom i maksimalnim zalaganjem stigli do prvoklasnog iznenađenja, pobjede od 2:1. Napravili su čudo, senzaciju, ova generacija juniora ulazi u anale, svi mi na stadionu smo nazočili najvećoj utakmici u povijesti Škole baluna ili Akademije, kako god hoćete - plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka mladih protiv moćnog engleskog kluba.

Svaka čast svima, od vratara Borne Buljana, preko kapetana Jurić-Petrašila, strijelaca Brajkovića i Antunovića, pa sve do svih zamjena koje su trčale slaviti pogodak još u većem sprintu nego oni iz igre. Da, to je Hajduk, to je momčad, sve skupa ide na čast treneru Marijanu Budimiru, pomoćniku Zvonimiru Miliću i cijelom stožeru. Ne samo da su složili taktički discipliniranu postavu, već imaju i kompaktnu cjelinu, te sjajnu atmosferu. Uostalom, svojim radom i rezultatima su izborili izlazak na veliku scenu jako dobro ispunjenog Poljuda, te bacili Manhester City na koljena.

Juniori 'bijelih' su nam priuštili baš nezaboravno poslijepodne, a impuls s terena je osjetio Sjever, ali i Istok i Zapad Poljuda. Bodrili su ih, nosili, pjevalo se 'ajmo, bijeli, ale, gazite Manchester', a na kraju i 'Večeras je naša fešta'!

Da, ovo je Hajduk! Ne pamtimo kada smo sa stadiona otišli napunjeni s toliko pozitive. Hvala, dico!

P.S. Seniore namjerno nisam želio spominjati jer ništa mi neće ovi dan pokvarit.

Vaša reakcija na temu