Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Pobjeda, ali slaba utjeha

DUPLIN OSVRT: Pobjeda, ali slaba utjeha

Opet to nije bilo uvjerljivo, barem ne kako je utakmica odmicala kraju, što sada već postaje kontinuirani problem

Hajduk je pobijedio Šibenik (1:0), ali slaba je to utjeha za ispadanje iz Europe. Pišemo tri boda, no i dalje razmišljamo o onih 4:1 Tobola. Izdvojio bih ovoga puta poruku koju sam dobio:

- To je najgori poraz u povijesti. Omjer uloženog, očekivanja, euforije i razočaranja je najveći u povijesti.

Ne mogu se ne složiti s ovom konstatacijom. Taj poraz mi je teže pao od Debrecena i Gzire. Maltežani jesu najslabija momčad, ali tu se radilo o potpuno pogrešnoj procjeni stručnog stožera, odmaranju igrača za prvenstvo, 'bijelima' u lošem, 'šarenom' sastavu. Sada je u Kazahstanu treneru nedostajao Livaja, ali izveo je na teren ono najbolje što je imao na raspolaganju.

Makar, i kod ove konstatacije možemo staviti upitnik. Upitali smo se nakon prvih 45 minuta protiv Šibenika zašto Jens Gustafsson nije u Kazahstanu koristio Samuela Eduoka, barem ga uveo kada su kola strmoglavo krenula nizbrdo.

Eduok je sada bio u prvih jedanaest, postigao lijep pogodak za pobjedu, a mogao je još barem jedan, no pogodio je gredu iz puno lakše situacije od one u kojoj je poentirao.

Imao je Hajduk još dobrih akcija i prilika, no opet se do samog kraja strepilo za pobjedu. 'Bijeli' nisu znali iskontrolirati susret do kraja, Bačelić-Grgić je u 57. minuti imao najbolju priliku za izjednačenje, našao se na šest metara od gola u čistoj poziciji, ali nije uspio uputiti udarac. Od tog trenutka su gosti postali opasniji, no nisu uspjeli stići do boda.

I dalje ostaje dojam da ovaj igrački kadar može puno više. 'Bijeli' upisuju prva tri boda u novom prvenstvu, ali opet to nije bilo uvjerljivo, barem ne kako je utakmica odmicala kraju, što sada već postaje kontinuirani problem. 

Vaša reakcija na temu