Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Početak borbe za ostanak
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Početak borbe za ostanak

Izgledamo kao limitirana momčad kojoj je realnost mučenje iz utakmice u utakmicu

Damir Burić neće otići. On sam ne vidi zašto bi se makao, a u klubu su stava da ništa neće poduzimati dva kola do kraja jeseni. Bez obzira na skandiranje Poljuda 'Buriću, odlazi', što je scena kakvu do sada još nismo vidjeli ni s jednim trenerom 'bijelih'.

Hajdukov problem nije ovih 90 minuta i 0:4 protiv Rijeke. Publika viče 'odlazi' jer ne prepoznaje da se išta dobroga na terenu događa i ne smatra da ovaj kadar sa stručnim stožerom ima perspektivu. Iz kola u kolo gledamo mučenje, nekad s tužnim krajem kao protiv Gorice, a nekad sa sretnijim, kao u Maksimiru.

Što bi bilo da su 'bijeli' poveli u 21. minuti, kada su stative tresli Eduok i Jradi? Na to pitanje nikad nećemo dobiti odgovor. Kako je utakmica tekla dalje, Hajduk je padao, raspao se. Protiv Dinama su 'bijeli' imali sreće, ovoga puta ih je deklasirala najslabija Rijeka u posljednjih nekoliko godina.

Hajduk je i dalje na drugom mjestu, ali sada ima samo tri boda više od Rijeke i Lokomotive, te četiri od Osijeka. Ovaj debakl znači i start - utrke za ostanak. I to predsjednika Marina Brbića.

Prvi čovjek kluba nije samo drugo mjesto istaknuo kao cilj, već je i jasno u više navrata podvukao da će neostvarenje istoga značiti i kraj njegova drugog mandata. Dakle, čeka nas neizvjesna borba za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka, ali i ostanak Hajdukova čelnika.

Secirati učinak Hajdukovih igrača ne bi nas daleko odveo. Debitirao je mladi stoper Stipe Radić kojemu treba ukazati na momente gdje je mogao bolje reagirati, ali i dati punu podršku za dalje. Pravo pitanje je zašto su pojedini dokazani prvotimci daleko od svojih najboljih izdanja. Gdje je večeras bio asistent za Rijeku Hamza, zašto je Nejašmić u silaznoj putanji, kako to da Caktaš nije ušao ni u jednu priliku, a ni Čolina ne napreduje... Kad dodamo tome standardno nesigurnog Svatoka, lošu reakciju Ljubića kod četvrtog gola, onda je jasno da je visok poraz bio neizbježan. Pitanje je tko se od prvotimaca u ovoj polusezoni afirmirao, napredovao? Možda Jradi, što je malo. Premalo.    

Uglavnom, Brbić i Burić idu dalje. HNL nije baš zahtjevna liga pa 'bijelima' nudi priliku da se protiv slabašnih Intera i Istre izvuku i osiguraju mirniju zimsku stanku. I s tih šest bodova naš zaključak će ostati isti - pri kraju smo neuspješne polusezone, gdje na ljestvici još dobro i stojimo, ali izgledamo kao limitirana momčad kojoj je realnost mučenje iz utakmice u utakmicu. 

Vaša reakcija na temu