Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Potpuni pad koncentracije u završnici, ali Hajduk je i ozbiljno zakinut
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Potpuni pad koncentracije u završnici, ali Hajduk je i ozbiljno zakinut

Gol za izjednačenje je pao nakon nepostojećeg prekršaja Mikanovića

Hajduk je u gostima protiv Lokomotive odigrao 2:2, u utakmici gdje je oštećen za kazneni udarac i nepostojeći prekršaj u 95. minuti, iz kojega je pao pogodak. Važno je to izdvojiti u doba antihajdučkog histeriziranja dijela medija, te tumačenja Komisije HNS-a i Marija Strahonje, po kojima ispada da se sudi u korist 'bijelih'.

Uglavnom, u 43. minuti je Justin de Haas doslovce odnio Stefana Simića prema kojemu je išla lopta, a sudac Zdenko Lovrić nije se oglasio. Branič Lokomotive nije imao ni mogućnost ni namjeru igranja loptom, a odnio je protivnika tijelom, ramenom. Bio je to čisti prekršaj, a pošto je u šesnaestercu, trebalo je pokazati na bijelu točku.

Jednako tako je Ivan Milićević u 58. minuti udario rukom u lice Sahitija, što je bio prekršaj za žuti karton, a to bi značilo isključenje za igrača Lokomotive koji ga je već imao, no to se nije dogodilo. Također je u 68. minuti Kulenović prošao bez kartona nakon preoštrog starta na Awaziemu.

Suca Lovrića iz prošle sezone pamtimo po tome što je bio u VAR-sobi u dvoboju Lokomotive i Hajduka na istom stadionu (3:3), kada je u nadoknadi Cipetić ispred Biuka gurnuo loptu rukom, iz terena što sudac Pejin nije vidio-svirao, a VAR ga nije pozvao na pregled snimke. Također, u dvoboju Istre i Dinama, u akciji iz koje su gosti postigli pogodak za pobjedu, nije svirao prekršaj Ademija, iako ga je igrač Dinama sam priznao. Bile su to jako bitne odluke u prošlom prvenstvu.

Odluka koja je 'bijelima' išla u prilog je žuti karton Dinu Mikanoviću, koji je bez lopte išao rukama prema licu protivnika, zakuhao veliku gužvu krajem prvog dijela, te je riskirao isključenje.

No, ono što se dogodilo u 95. minuti treba biti pod posebnim povećalom, te je izravno utjecalo na rezultat. Lovrić je malo iza centra svirao nepostojeći prekršaj Mikanovića, iz kojega je pao pogodak za 2:2.

Da se razumijemo, sve ovo nije opravdanje za potpuni pad koncentracije Hajdukovih igrača, gdje je Lokomotiva kod 2:2 još imala i dva zicera, ali svakako loše odluke ne treba preskočiti. Analiza igre Hrvoja Vejića stiže uskoro...

Vaša reakcija na temu