Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Stiže napadač
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Stiže napadač

Ranije je Hajduk niz godina odrađivao pripreme u Zreču

Hajdukove pripreme u Zreču protječu u ozračju iščekivanja. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius ima pune ruke posla, stalno nešto gleda, pregledava, a javnost je željna novih vijesti. Čekaju se pojačanja, ali i vijest o jakom izlaznom transferu.

Potpisom Marka Livaje su apetiti porasli. I mi bismo željeli da već sutra dođe Nikola Kalinić, nakon njegova razgovora s predsjednikom Jakobušićem falila je još samo zajednička fotografija i potpis, no nešto se pita i Veronu. I tamo trener na njega računa. Kalinić će doći prvom prilikom kada to bude moguće, pa i to je za sada optimistična vijest.

No, to ne znači da se 'bijeli' neće odmah pojačavati. Napadač stiže, očekuje se dolazak Jana Mlakara, koji je u prošloj sezoni postigao 14 golova za Maribor, gdje je bio na posudbi iz Brightona. Notirali smo tu želju prije dvadesetak dana, Nikoličius je u međuvremenu 'stisnuo gas' i uspio taj prelazak privesti kraju.

Uglavnom, ovdje u Zreču je radna, ali izrazito pozitivna atmosfera. Tu su 'bijeli' odrađivali pripreme davno ranije niz godina, a mi smo ga zadnji put posjetili u lipnju 2005. godine, na nezaboravnim pripremama sa Ćirom Blaževićem. Čekali smo tada ždrijeb kvalifikacija za Ligu prvaka, a Ćiro je ispalio:

- Dovedite mi taj Liverpool, zgazit ćemo ih! Eto, ja bih baš njih najradije volio za protivnike, pa da im jebemo majku, sine!

Podsjetimo, engleska momčad je sezonu ranije osvojila Ligu prvaka u čuvenom finalu protiv Milana pa se tako plasirala u nove kvalifikacije. I dok je Ćiro šetao po Zreču u majici 'Hoću Liverpool', ždrijeb mu je donio Debrecen. To ga je zabrinulo, pogotovo nakon što ga je odmah nazvao njegov bivši asistent, današnji izbornik Zlatko Dalić, te mu rekao o koliko se ozbiljnoj momčadi radi. No, nakon samo par sati, Ćiro je opet oko sebe sijao beskrajan optimizam te vikao na igrače:

- Izbijte si iz glave da ćete od mene napraviti nesretnog starca kojega će u Splitu šutati u more i vikati mu 'Ćiro, pederu'.

Kruna tih priprema bio je trenutak kada je Ćiro doveo frizerku iz Zagreba da ošiša Niku Kranjčara. Ona je stigla navečer oko 22 sata, a Blažević je sve novinare koji su tamo bili poveo u Nikinu sobu.

- Ne mogu vjerovati - bila je reakcija Kranjčara, koji je pozdravio frizerku koja ga je šišala još od kad je bio dijete.

A Ćiro je vikao:

- Kakav je to igrač koji treba rukom maknuti kosu prije nego što loptu udre glavom?!!!!

Nećemo dalje o tom periodu, pogotovo što nam taj europski dvoboj ide u rang onoga protiv Gzire - ne želimo ih se ni prisjećati. Ali kad smo već taj dio priprema proveli sa Ćirom, nije loše izdvojiti jednu njegovu misao po pitanju želje i motivacije, u čemu je bio najjači:

- Oni koji budu sa mnom jurit će 100 posto. Znaš kad čovjek daje sto posto? Kad spašava svoj ili život svog djeteta. Kad izvuče maksimum koji ne zna da ima.

Iz tog jako tankog kadra kojega je imao na raspolaganju, svakako vrijedi izdvojiti majstora Kranjčara. Hajduk nije imao takvu zvijezdu sve do dolaska Marka Livaje, čiji je ostanak na Poljudu generator dobre i optimistične atmosfere pred ulazak u novu sezonu. Usred smo perioda u kojemu su glavne Hajdukove napadačke uzdanice Jakobušić i Nikoličius, a vjetar u leđa im daje beskrajna potpora svih nas koji bi rado obrisali prašinu s boce šampanjca i napokon nazdravili u čast upečatljivog rezultata.  

Vaša reakcija na temu