Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr Sušić je lider ovog Hajduka, ali nisu svi igrači sa strane poput njega
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Sušić je lider ovog Hajduka, ali nisu svi igrači sa strane poput njega

Hajduk se odlijepio na trećem mjestu i sada ima tri boda prednosti u odnosu na Split i Lokomotivu

Hajduk je pobijedio u gostima Slaven Belupo  sa 1:0, a igrač odluke bio je Sven Tino Sušić. U situaciji kada je uvertiru ove utakmice obilježila priča o ozljedama, ova je pobjeda posebno vrijedna, makar se nakon utakmice postavlja i pitanje – tko od igrača sa strane uistinu fali!?

Primjerice, Timu Abdukholikova već možemo dodati među bivše igrače Hajduka. Za njega ni u ovako okrnjenom sastavu nije bilo mjesta niti na klupi, a nije mogao nastupiti ni za Hajduk B jer je tamo ispunjena kvota od četiri stranca (Milevski, Arkorful, Basha, Hairlahović).

Niti Milevskog Tudor nije uvrstio među kandidate za nastup, bez obzira na izostanak Maglice i Gotala, no i to je logično jer Artjom fizički ne može pratiti ritam prvoligaške utakmice, pa je primarno pripremiti ga za neke buduće okršaje...

Mezga? Njega se čak i hvali, ali može li tko reći da je protiv Slavena falio Hajduku? Mezga je mogao biti igrač odluke protiv Dnjipra ili Dinama, ali to nije bio. Nitko mu ne može osporiti da je vrijedan kotačić, ali pitanje je ima li on mjesta u veznom redu u kojemu su Sušić, Caktaš i Anđelković (kasnije je ušao i Bradarić), a i Vlašić je vezni igrač, a ne desno krilo.

U priču novih igrača od Bukve i Iluridzea naovamo, svakako ulazi i Gotal, koji je najviše pokazao, ali nije imao pravo nastupa u Koprivnici (pamti li tko još da je i Jo boravio na Poljudu?).

Od ostalih prinova, Arkorful još nije nastupio u prvenstvu, on se za to mora izboriti kroz Hajduk B, a ovom zgodom nije bilo ni domaćeg Antonija Milića, no složili bismo se s onima koji misle da njegovu budućnost treba graditi na nekoj drugoj poziciji, a ne na lijevom beku. Goran Jozinović je odigrao solidnu partiju, s tim da ga je u nastavku preletjela lopta u akciji kada je Ozobić izašao sam pred Lovru Kalinića, ali je Hajdukov vratar sjajno reagirao i sačuvao 'bijelima' pobjedu.

Sušić je za Hajduk pojačanje, a ne prinova poput brojnih drugih. On je znalac, igrač driblinga, ne fizike, sa sjajnim udarcem i sada već respektabilnim brojem eurogolova iza sebe. Šteta što neki od njih nisu bili ključni, poput, primjerice, onoga Dinamu, koji je uistinu bio majstorski, ali je ostao u sjeni velikog preokreta 'modrih' u završnici. Dobar je bio i Kouassi, koji je ipak osposobljen za nastup i centrirao je u akciji kod gola, ali opet su u drugom poluvremenu 'bijeli' imali problema. No, s druge je strane, pak, bio je i manje kvalitetan protivnik, koji nije znao iskoristiti prostor koji mu se nudio.

Hajduk se ovom pobjedom ipak odlijepio na trećem mjestu i sada ima tri boda prednosti u odnosu na Split i Lokomotivu, s tim da već u idućem kolu dočekuje momčad Tomislava Ivkovića na novom travnjaku stadiona u Poljudu. I to bez gledatelja... Doduše, Hajduk je poslao žalbu na kaznu od dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, ali dok je ovakav odnos snaga u hrvatskom nogometu čisto sumnjamo da se nešto sljedećeg tjedna može promijeniti.

Hajduk se već duži period bori na dva kolosijeka. Na jednom pokušava pogoditi s igračima sa strane koji dolaze bez odštete, gdje je pred trenerom Tudorom težak zadatak uklopiti te puste novajlije u cjelinu i standardizirati momčad, dok je na drugom u totalno neravnopravnoj borbi 'sam protiv svih' za čiste odnose i regularnu HNL, gdje za početak treba usmjeriti Lokomotivu na drugoligaški kolosijek. Ne, ne sumnjamo da će Ivkovićeva momčad biti težak protivnik, pogotovo ako se bude igralo bez gledatelja... Jer tada su oni u prirodnom ambijentu.  

Vaša reakcija na temu