Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Vrijedilo je istrpjeti Biuka!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Vrijedilo je istrpjeti Biuka!

Izmjene su donijele ubacivanje u višu brzinu

Hajduk je svladao Rijeku sa 2:0 u jako bitnoj utakmici za 'mir u kući'. Glavna priča ove utakmice svakako je Stipe Biuk i svaka čast treneru Mislavu Karoglanu što ga je istrpio, što ga nije mijenjao. Jer upravo Biuka nije išlo u prvom dijelu, nije realizirao zicer na prazan gol u 36. minuti, a posebno je iritantna situacija bila pri kraju poluvremena, kada je jurišao prema kaznenom prostoru pa izgubio loptu, a imao je s lijeve strane potpuno slobodnog Marka Livaju. Nakon još jedne neuspjele akcije u nastavku, oko nas je već počelo ronzanje 'vadi ga vanka', no srećom Karoglan tako nije mislio. U 56. minuti je uveo Nikolu Kalinića i Gergu Lovrencsicsa, a izašli su Čolina i Mlakar.

A onda je deset minuta kasnije Biuk podsjetio na dane kada je tek ulazio u prvu momčad i nakon fenomenalnog prodora zabio za 1:0.

Dodajmo i da je ulaskom Kalinića i Lovrencsicsa Hajduk još jače pritisnuo Rijeku, trebali su 'bijeli' povesti već nakon lopte s očima Sahitija za Livaju, nakon čega je i Nikola imao šansu glavom sa četiri metra. Gol je 'visio u zraku', razlika u kvaliteti je bila evidentna i u ovom susretu.

Ono dobro je što nakon vodstva nije uslijedio prazan hod, upravo je Nikola Kalinić u 76. minuti zabio za konačnu pobjedu. Poslije tog gola je Serse Cosmi napustio klupu, a vodstvo Rijeke ložu, bili su ljuti što nisu uspjeli napraviti dvostruku izmjenu.

No, vratimo se mi Hajduku. Što se trenerskog pitanja tiče, Valdasu Dambrauskasu hvala na svemu što je učinio za Hajduk, pamtit ćemo ga kao trofejnog trenera, osvajača Kupa. U eter su nakon toga izašla brojna imena, no prema našim informacijama niti Slaven Bilić, niti Nenad Bjelica, niti Goran Tomić neće preuzeti klupu. Kod Tomića je zanimljivo iznijeti informaciju kolika je odšteta koju mora platiti neki klub Rijeci ako ga angažira. Radi se o - 150.000 eura, a navodno će to biti Osijek.

Karoglan ovdje nije trener za jednu utakmicu, a koliko god smo svi skupa sretni zbog ove pobjede, toliko je uistinu prerano izvoditi nekakve šire zaključke. U ovom susretu je istrpio Biuka i to mu se vratilo, a izmjene su mu donijele ubacivanje u višu brzinu. No, već uoči sljedećeg kola će se sve opet resetirati na nulu. Stiže Istra, novi protivnik i novi imperativ. Pobjeda, naravno. 

Vaša reakcija na temu