Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: O treneru...
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: O treneru...

Ako je nakon svih proteklih godina razočaravajućih rezultata i brodoloma ovaj remi protiv Lokomotive najgore što nam se desilo - onda neka Burić uistinu ode

Lokomotiva i Hajduk su odigrali 0:0, a utakmicu je obilježio val nezadovoljstva navijača 'bijelih', koji su nakon susreta skandirali 'Buriću, odlazi'. Moram priznati da se ne sjećam da se nekom treneru Hajduka tako nešto vikalo, pogotovo s tribine na kojoj je Torcida. Ni kod kuće, ni u gostima.

Damir Burić se od prvog dana povratka na klupu Hajduka morao suočiti s tim da je prema njemu loša klima. Nisu mu pomogle ni tri uvodne pobjede, a prvo mjesto je bilo kompenzacija za neke uistinu lošije odigrane utakmice, pri čemu prvenstveno mislimo na gostujući remi protiv Istre. Nakon Lokomotive više nema ni tog prvog mjesta, a prema treneru je paljba sa svih strana.

Burića, naravno, sve to skupa pogađa. Preuzeo je momčad nakon povijesne sramote i ispadanja od Gzire. Momčad je tada vodio Siniša Oreščanin, koji je na proljeće stvorio prepoznatljivu igru, te Hajduk sa šestog doveo do četvrtog mjesta. No, Oreščaninu je solidarnost s Krešimirom Gojunom bila važnija od Hajdukove klupe, čak je i javno izrazio želju za odlaskom, no tek ga je taj sramotni poraz od Maltežana izbacio iz sedla. Uglavnom, Burića od starta prati činjenica da bi mnogi bili spremni Oreščaninu i Gziru oprostiti, a njemu ne priznaju ni prvo mjesto. I s tim se morao nositi od prvog dana.

Ovaj tekst pišemo malo kasnije jer smo osluškivali što na sve skupa kažu u klubu. Uglavnom, Burić je čvrsto u sedlu, vodstvo kluba vjeruje da će ih on dovesti do cilja, a to je jedno od prva dva mjesta. Do jučer sam u isto vjerovao i ja, ali sada sam već skeptičan. Ne toliko zbog boda protiv Lokomotive, koliko radi ukupnog ozračja koje generira opće nepovjerenje prema stručnom stožeru, a to se mora odraziti i na momčad.

Naravno da ništa ne bi bilo isto da je Hamzina lopta od grede otišla koji centimetar preko crte, Bradarić pucao malo preciznije glavom sa šest metara ili Juranović u završnici odigrao mekši zadnji pas prema Jairu… No, to je nogomet, kad ti fale Nejašmić i Ismajli, najbolji strijelac Caktaš odigra ispod svoje razine, također i Jurić, tada moraš biti sretan i s bodom. Naravno da i trener snosi svoj dio odgovornosti, ali paljba nam se ipak čini pretjeranom. Ako je nakon svih proteklih godina razočaravajućih rezultata i brodoloma ovaj remi protiv Lokomotive najgore što nam se desilo - onda neka Burić uistinu ode.

Pravo pitanje je i ima li Hajduk uopće Ferrari od momčadi pa je problem pilot. Smatrate li uistinu da je ovo šampionski igrački kadar? Ako da - onda opet neka Burić ode.

No, ukoliko je realnost 'bijelih' ovo drugo mjesto, onda je opet sve skupa prenapuhano, a trener će ostati dok god mu svlačionica vjeruje i Uprava smatra da će ih dovesti do zacrtanog cilja.

Vaša reakcija na temu