Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Momčad je ginula za trenera, ostavili su zadnji atom snage na terenu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Momčad je ginula za trenera, ostavili su zadnji atom snage na terenu

I cijela ekipa s klupe je igrala zajedno s njima

Hajduk je pobijedio Osijek sa 3:2 u zanimljivoj utakmici, koja je došla nakon tjedna u kojemu su su iz kluba otišli dopredsjednik 'bijelih' Lukša Jakobušić i sportski direktor Saša Bjelanović. Utakmica se iščekivala s povećanim zanimanjem pogotovo stoga što se na Poljudu nakon dva poraza od Gorice razgovaralo o statusu trenera Damira Burića, kojemu je u krucijalnom momentu vrlo značajnu, možda i presudnu podršku dao šef škole Boro Primorac, nakon čega za predsjednika Marina Brbića, koji je ionako od prvog dana sklon aktualnom treneru, više nije bilo nikakvih dilema.

Zaključak nakon susreta s Osijekom jest da je momčad ginula za trenera. Burić definitivno ima veliku potporu svlačionice, igrači su istrčali na teren riješeni da naprave pozitivan rezultat. Mogao je ishod na kraju biti i drugačiji, ali nitko ni tada ne bi smio kazati da 'bijeli' na terenu nisu istrčali svoje, dali maksimum.

Osijek se nije došao braniti, čak je i bolje otvorio utakmicu, ali majstorski gol Caktaša u 22. minuti, nakon sjajnog zadnjeg pasa Jaira, je sve preokrenuo. Osječani su na trenutke djelovali pomalo izgubljeno, a plod takvog stanja je poklon Silve za povratnika u prvi sastav Eduoka koji je povisio na 2:0. Dodajmo još da je najljepša akcija odigrana u 33. minuti, kada su kombinirali Jradi, Jairo i Eduok, da bi na kraju Bassel pucao malo pored stative.

Jradi i Jairo razliku rade količinom trke, te su konstantna prijetnja gostujućim obranama.

Osijek je smanjio iz - zaleđa. Dakle, gosti su na momente bili opasni, dobro su izlazili na protivničku polovicu, ali na 2:1 je smanjio Žaper udarcem sa 17 metara, pri čemu je njegov suigrač bio u zaleđu. U ključnom trenutku se igrač u nedozvoljenoj poziciji sagnuo, da bi mu lopta preko glave otišla u mrežu. Nije to bilo lako za vidjeti, nitko se nije ni bunio.

Raspravljat će se i o situaciji koja je prethodila drugom golu Osijeka. Ostaje upitno je li bio prekršaj na Ismajliju prije nego što će Marić sa 18 metara iznenaditi Ljubića 'žabicom'. 

Umjesto na ova dva slučaja, hajdukovci su poludjeli na suca Pajača u najčistijoj mogućoj situaciji. Jairo je slaveći pogodak u 72. minuti nogom raspalio po korner-zastavici te je slomio za drugi žuti, odnosno crveni karton.

Akcija za Jairov gol zaslužuje posebnu pozornost. Darko Nejašmić je sjajno oduzeo loptu i proigrao Jradija, a ovaj je u ključnom trenutku atraktivno petom odigrao za Brazilca. Jaira pokretljivost stalno dovodi do obećavajućih situacija, ova puta je uspio loptu poslati u mrežu za konačan rezultat.

Ono najvažnije smo vidjeli u trenucima dok su 'bijeli' bili s igračem manje. Doslovce se može reći da su ostavili srce na terenu, a i cijela ekipa s klupe je igrala zajedno s njima. Osijek je do samog kraja bio opasan, no Hajduk je upisao dragocjena tri boda, te sada ima sedam bodova prednosti u odnosu na Osijek.

Drugo mjesto se smiješi 'bijelima', Rijeka je na svom terenu potopljena od Dinama (0:5), a pred nama je u sljedećem kolu u Maksimiru najveći derbi hrvatskog nogometa. 'Bijeli' su na Poljudu pobijedili u utakmici koja se može uspoređivati s večerašnjom, gdje su na terenu ostavili zadnji atom snage i doslovce 'izrudarili' pobjedu.

Uglavnom, Hajdukova momčad i trener Burić idu dalje nakon što su u teškoj i neizvjesnoj utakmici izborili vrijednu pobjedu.   

Vaša reakcija na temu