Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Bezopasni Hajduk je izgubio od bolje momčadi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bezopasni Hajduk je izgubio od bolje momčadi

Osijek nikad u povijesti nije bio ovako visoko

Hajduk je na Poljudu poražen od Osijeka 0:1 u susretu nakon kojega se može reći samo - pobijedila je bolja momčad. Nije slučajno sastav trener Nenada Bjelice 22 boda ispred 'bijelih', oni su od samog starta ovog susreta izgledali uvjerljivije, te u konačnici zasluženo pobijedili tim jednim golom razlike.

Od Hajduka smo očekivali više, bila je ovo prilika za približiti se na samo tri boda razlike posrnuloj Gorici (izgubili su doma od Slaven Belupa), no nije iskorištena. Hajdukovi najjači aduti Livaja i Umut su bili dobro zatvoreni, a u najkomodnije situacije je dolazio Todorović s desne strane, no niti jednom nije uspio uputiti upotrebljivu loptu ili asistenciju. Najbolju priliku u prvom dijelu je imao Kačaniklić, lijepo mu je povratnu loptu odigrao Umut, no ovaj je pucao u blok Cheberka. Od Kačaniklića uvijek očekujemo nekakav dobar potez, dribling ili pas, no večeras nismo dočekali ništa.

Nije ni Osijek igrao spektakularno, ali imali su bolje prilike preko Miereza i Bohara. Na poluvrijeme se otišlo bez golova, a onda je u 48. minuti dogodio centaršut Miloša i kiks Vuškovića, loš skok, gdje je Mierez glavom uspio pucati neobranjivo za Kalinića

Hajduk niti nakon rezultatskog minusa nije uspio napraviti pritisak, a što je utakmica dalje odmicala, to se više ulazilo u nervozu. Marco Fossati je u 85. minuti potpuno opravdano zaslužio drugi žuti, odnosno crveni karton. Desetak minuta ranije su hajdukovci tražili najstrožu kaznu kada je lopta pogodila Škorića u podlakticu nakon nabačaja Livaje, ali Ivan Bebek i VAR nisu imali isto mišljenje. Lopta se zapravo od noge Osijekova braniča odbila u ruku. 

Ključ neuspjeha je taj što je Hajduk utakmicu završio bez prave napadačke akcije i udarca u okvir.Gosti su bili baš napaljeni, s klupe im je isključen trenerov pomoćnik Nino Bule, strijelac onog slavnog gola za Hajduk protiv Rome nakon Krpanova tunela Zebini, a nakon posljednjeg sučeva zvižduka je Bočkaj prsima odnio Todorovića, kao da je i tada želio pokazati tko je gazda na terenu. Dobio je za to nesportsko ponašanje žuti karton, a komodno je mogao i crveni.

Kažimo još i to da bi osvajanje drugog mjesta za Osijek značilo najveći uspjeh u povijesti kluba. U bivšoj Jugoslaviji oni nikad nisu bili ni blizu vrhu, tek jednom su bili šesti, a u samostalnoj Hrvatskoj im je treće mjesto, kojega su nekoliko puta osvojili, bilo najveći domet. No, sada imaju jak igrački kadar, s igračima poput Santinija, Ercega ili Gyurcsa na klupi. 

I ne smatramo da su izostanak Dimitrova i promjena sistema bili ključni, gosti su u ovom trenutku jednostavno bolja momčad.

Naravno da smo na kraju opet razočarani jer je Hajduk bio bezopasan, ali iz ove kože ne možemo. Ostaje tek nada da će Gorica i Rijeka nastaviti u toliko lošem ritmu da ih se može prestići i bez neke spektakularne pobjedničke serije.

Vaša reakcija na temu