Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduk je za Livaju i Lovru bio jači od Lokomotive i Bebeka
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je za Livaju i Lovru bio jači od Lokomotive i Bebeka

'Bijeli' su definitivno oštećeni

Hajduk je pobijedio Lokomotivu sa 1:0 u utakmici koju je uz novi gol Marka Livaje obilježio i Ivan Bebek. Tko zna kako bi se ovaj susret odvijao da je u devetoj minuti pokazao na bijelu točku nakon prekršaja De Haasa na Livaji, gdje je igrač Lokomotive u kontaktu sapleo bijelu desetku. Bebek je pokazao da se igra dalje, a još je i Livaji dao žuti karton zbog prigovora.

Hajduk je definitivno oštećen, VAR uopće nije pozvao suca na pregled snimke, Bebek je poznat po tome što mijenjanje odluke doživljava kao svoj poraz, ali ovo je trebalo pogledati.

Ajmo dalje: u istom je kolu u 30. minuti sudac Čuljak oprostio drugi žuti karton Osijekovu Topčagiću protiv Šibenika, dok u Gorici Zebec niti nakon poziva VAR-a na pregledavanje snimke nije vidio jedanaesterac za domaćine protiv Rijeke, iako je izgledalo kao da prekršaj postoji. A bilo je to u 94. minuti kod rezultata 3:4.

Nisam pristalica teorija urote, ali Damir Mišković je u prošlom prvenstvu pokazao snagu kad su suci u pitanju, te pokrenuo proces promjene vodstva, a VAR sudac koji je pogriješio na njegovu štetu više nije na listi.

U krajnjoj liniji, da se sve ovo izdogađalo i slučajno, definitivno nemamo povjerenja u sudačka imena s bogatom poviješću pogrešaka na štetu 'bijelih'. Pogotovo od vremena kada je bivši predsjednik Hrvoje Maleš razotkrio sudačku hobotnicu, nakon čega su kažnjeni organizatori, ali nitko od sudaca iz tog vremena. Povratak povjerenja će doći s potpuno novim mladim licima, ali nažalost najčešće oni bivši ostaju u sustavu, idu dalje kao kontrolori ili kroz neke druge funkcije.

Da cijela priča ne ode u krajnost pobrinuo se opet - Livaja. Mlakar mu je u 81. minuti centrirao, a on je glavom poslao loptu u mrežu. Čekala se presuda VAR-a ima li zaleđa, a kada je stigla vijest da nema, slavlje je moglo početi.

Kažimo i to da smo od Hajduka očekivali više. Najviše je iritirao početak drugog dijela, gdje su se igrači Lokomotive dodavali, a nitko ih nije napadao, tako da se čuo i poneki zvižduk na račun igre.

Momčad Jensa Gustafssona nije briljirala, ali se junački borila do kraja i upisala važna tri boda u borbi za vrh. Na kraju je jedan od junaka postao i Lovre Kalinić, skinuo je zicer Kačavendi i spasio pobjedu 'bijelima'.

Najpogodnija pjesma za kraj ovog susreta bi bila 'i bez sudaca i bez miliona...' 

Hajduk je za Livaju i Lovru bio jači od svih prepreka.

Vaša reakcija na temu