Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT:  Raspad sistema za još jedno sramotno ispadanje iz Europe
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Raspad sistema za još jedno sramotno ispadanje iz Europe

Početak sezone je tako - grozan

Tobol je nakon produžetaka svladao Hajduk sa 4:1, čime su 'bijeli' ispali iz Europe. Tuga, očaj, razočaranje, teško je pronaći riječ kojom bismo opisali osjećaj nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice.

Činilo se da je Hajduk na koljenima i prije produžetaka, Tobol je sve do 94. minute imao vodstvo od 3:0, a onda je Emir Sahiti pogotkom prudužio nadu u prolaz. No, nada je trajala do 118. minute i dalekometnog udarca Tagybergena za prolaz Kazahstanaca.

Nevjerojatno je kako se momčad Jensa Gustafssona raspala u drugom poluvremenu. Sve do 56. minute nije se mogao naslutiti brodolom, a tada je opalio Jovančić sa 28 metara, lopta se odbila od Simića, promijenila smjer, prevarila vratara Kalinića i završila u mreži.

Ono što se kasnije događalo bilo je kao iz nekog horor filma. Pravi raspad sistema. 'Bijeli' su se potpuno pogubili, što je s dva pogotka kaznio Sergeev. Kod prvoga je prošao pas kroz srce obrane, gdje ga na kraju nije uspio blokirati Vušković, a drugi put je poentirao glavom.

Cijelu utakmicu se osjetilo koliko ovoj momčadi znači Marko Livaja. U obrani su 'bijeli' ionako imali problema, a sad su bili neučinkoviti i u napadu. Falilo je ideje i zadnjeg pasa, Hajduk jednostavno nije bio dovoljno dobar ni prema naprijed.

Pod dojmom kao da se nastavlja kontinuitet loših sezona. 'Bijeli' su se osramotili i ispali protiv Gzire, potom jedva prošli Renovu pa ih je izbacio Galatasaray koji je pritom odmarao ključne igrače... Sada je ovih 4:1 novi težak udarac u trenutku kada je prolaz bio jako važan za klub.

Skupina Konferencijske lige donosi 2,9 milijuna eura, a svaka pobjeda dodatnih 500.000, ali ništa od toga. Ispali smo na prvoj prepreci.

Nakon ovakve sramote je teško bilo koga pohvaliti, ali ipak moramo reći da je Sahiti beskompromisni borac koji je postigao pogodak i iznudio kazneni udarac. Razočarao je Krovinović koji je još dopustio da mu vratar Tobola Mokin obrani jedanaesterac. Mogao je spasiti stvar Jan Mlakar, do kojega se odbila lopta, ali i njegov udarac je vratar Tobola obranio.

Početak sezone je tako - grozan. Samo bod od mogućih šest u prvenstvu i ispadanje od Tobola. Gore ne može.

Vaša reakcija na temu