Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Varaždinci častili golovima, za prolaz Gorice će trebati uvjerljivija igra
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Varaždinci častili golovima, za prolaz Gorice će trebati uvjerljivija igra

Dvostruki obračun s Goricom će biti ključan za dojam polusezone

Hajduk je pobijedio Varaždin (2:0) na krilima dvije nesvakidašnje situacije, gdje su u oba navrata gostujući igrači skrenuli loptu u vlastitu mrežu.

Najprije je u 8. minuti Stolnik pokušao izbiti loptu, ali je dodao idealno za Čolinu koji je desnom nogom opalio s vrha šesnaesterca. Lopta nije išla u okvir, ali je Ćelić skrenuo taman toliko da uz samu stativu uđe u mrežu. U petoj minuti nadoknade prvog dijela je Memija glavom poslao loptu u vlastitu mrežu nakon nabačaja Jurića za 2:0 i bio je to kraj priče o pobjedniku ovog susreta. 

Poveznica kod golova je i ta što je Marko Livaja u oba navrata bio u poziciji zaleđa, s tim da je u prvom slučaju uslijedila VAR-provjera nakon koje je sudac Igor Pajač utvrdio da ipak nije smetao vrataru i da je pogodak čist.

Ne možemo se oteti dojmu da je Pajač opet loše sudio. Ne, ne smatramo da je došao nekoga oštetiti, ali njegove procjene prekršaja su više nego sporne. Nije svirao nekoliko čistih faulova za 'bijele', pri čemu bi onaj na Livaji krajem prvog dijela, nakon kojega je skočila cijela Hajdukova klupa, valjda svirnuo i gostujući trener. Također je iznenađujuće Marku pokazao žuti karton nakon jednog kontakta s protivnikom. No, kažemo, da je došao nekoga zakinuti, tada bi poništio prvi gol. Ovako jednostavno ostaje dojam da ima problem kod procjene prekršaja i ne zaboravimo da je nedavno nakon dva nepostojeća, a dosuđena jedanaesterca za Istru protiv Slavena (2:1) morao po kazni odsuditi i dvoboj Druge lige.

Onaj tko nije gledao utakmicu bi nakon ovih 2:0 možda mogao zaključiti da je Hajduk napokon rutinirano pobijedio. Rezultat tako sugerira, no igra nije bila onakva kakvu smo očekivali. Premalo je bilo izrađenih akcija da bismo otišli s ovog susreta do kraja napunjeni optimizmom pred dvostruki obračun s Goricom.

Varaždin ne treba potcjenjivati, uostalom oni su u prošlom susretu na svom terenu slavili protiv 'bijelih' sa 4:2, no nakon pobjede u Rijeci smo se ponadali da je došlo vrijeme da ova momčad nekoga pregazi. I da će to uraditi baš danas. No, prevarili smo se. I dalje tu ima puno prostora za napredak u igri.

Zanimljivo je i to da su Varaždinci do samog kraja zimskog prijelaznog roka inzistirali na novoj posudbi Teklića, no ovoga puta nisu dobili 'zeleno svjetlo'. Sportski direktor Nikoličius je zaključio da je za mladog veznjaka bolje da ostane. Protiv Zagreba i večeras Tonio nije dobio ni sekunde, bit će zanimljivo vidjeti je li Litvanac ipak pogriješio u toj procjeni jer ovdje ga očito čeka grijanje klupe, a tamo bi sigurno igrao. Niti crveni karton Fossatiju tu neće ništa promijeniti jer 'bijeli' igraju s dva zadnja vezna, što nije njegova pozicija.

No, Varaždin je još dok ovo pišemo prošlost, a dvostruki obračun s Goricom ključan za dojam polusezone. Pogotovo onaj drugi susret u Kupu jer za klub Hajdukove tradicije je borba za četvrto mjesto u prvenstvu i prestizanje Rijeke premalo. Kup nudi priliku da se ova, do sada očajna sezona, učini trofejnom, ali za prolaz Gorice će sigurno trebati puno uvjerljivija igra od ove koju smo gledali kontra Varaždina.

Vaša reakcija na temu