Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Marko Livaja nije imao ni 15 kada je prvi put nastupio za seniore!

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Marko Livaja nije imao ni 15 kada je prvi put nastupio za seniore!

Neispričana priča Hajdukove desetke i strijelca za sinoćnje vodstvo Hrvatske

Marko Livaja je sinoć u Beču postigao pogodak za vodstvo Hrvatske protiv Austrije, a prije toga je u prijateljskoj utakmici Hajduka protiv Uranije u Baškoj Vodi Luka Vušković nastupio za seniore Hajduka, u trenutku kada je imao samo 15 godina, 7 mjeseci i jedan dan.

Za Livaju, igrača koji je sinoć razgalio Lijepu našu, također je vezano nekoliko zanimljivih detalja, koji do sada nisu bili opće poznati. On je, naime, u veljači 2008. godine nastupio za seniore Omladinca iz Vranjica protiv momčadi Zrinski Tordinci, kada je imao tek 14 i pol godina. Uspomenu na taj susret čuvaju još samo tri fotografije Veljka Grbeše, koje su danas posebno zanimljive, s obzirom na činjenicu u koju je klasu Marko izrastao.




Tog ljeta 2008. godine Livaja će prijeći u Hajduka, a već u drugoj kadetskoj godini je debitirao za prvu momčad 'bijelih'.

Na pripreme u Marbellu ga je te zime 2010. godine poveo trener Edoardo Reja, a 20. siječnja je bio starter protiv momčadi Malaga B (Danijel Subašić je jedini iz današnje momčadi koji je počeo taj prijateljski susret). Livaja je tada imao 16 godina, 4 mjeseca i 25 dana.






Vaša reakcija na temu