Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka EUROPSKA LIGA: Pročitajte što Hajduku donosi treće, a što četvrto mjesto

EUROPSKA LIGA: Pročitajte što Hajduku donosi treće, a što četvrto mjesto

Za plasman u skupinu Europske lige 'bijeli' će morati svladati tri ili četiri prepreke

Kvalifikacije za Europsku ligu kreću 27. lipnja. Tada će se u tzv. preliminarnoj rundi sučeliti 14 klubova iz osam zemalja (Farski Otoci, Gibraltar, Wales, Andora, Luksemburg, Kosovo, Sjeverna Irska, San Marino). Sedam pobjednika iz tih ogleda nastavit će svoj put u prvom pretkolu Europske lige. Gdje je Hajduk u cijeloj priči?

Ako 'bijeli' završe na trećem mjestu svoj će europski put započeti u drugom pretkolu Europske lige. Treće mjesto Hajduku garantira dva tjedna više odmora i pripreme. Bod u Maksimiru značio bi potvrdu trećeg mjesta, dok bi poraz vjerojatno bacio 'bijele' korak unazad. U tom bi slučaju Osijek preskočio Hajduka domaćom pobjedom protiv Intera. 

Ždrijeb za drugo pretkolo na rasporedu je 19. lipnja, a prva utakmica na programu je 25. srpnja, dok je uzvrat 1. kolovoza. Hajduk u drugom pretkolu ima status nositelja, a mogućih protivnika je dosta. Vrijedi izdvojiti Gornik Zabrze, Aik Stockholm, Aberdeen, Slaviju iz Sofije, Cska iz Sofije, Glasgow Rangers, Domžale, Kairat...Neki od ovih klubova prvo moraju proći prvo pretkolo, no većina ih u toj fazi ima status nositelja. 

Ako Hajduk završi na četvrtom mjestu svoj će europski put započeti u prvom pretkolu. Ždrijeb za prvo pretkolo na rasporedu je 11. lipnja, a prvi susret 11. srpnja. Uzvrati su na programu sedam dana kasnije. Ono što je bitno naglasiti, Hajduk prema trenutnom stanju ima siguran status nositelja u prvom i drugom pretkolu. Ako dođe do trećeg pretkola tu Hajduk najvjerojatnije ne bi imao status nositelja, no još uvijek nisu završene sve lige za konačnu računicu. Za plasman u skupinu Europske lige Hajduk će morati svladati tri ili četiri prepreke. 

Vaša reakcija na temu