Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Fantastični Toni Kanaet osvojio broncu u Japanu pobijedivši aktualnog olimpijskog pobjednika

Fantastični Toni Kanaet osvojio broncu u Japanu pobijedivši aktualnog olimpijskog pobjednika

Član splitskog Marjana bio je bolji od Cissea iz Obale Bjelokosti

Posljednjeg, trećeg dana taekwondo grand prixa u Japanu u Chibi do brončane medalje je stigao Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma. Član splitskog Marjana u borbi za medalju je pobijedio aktualnog olimpijskog pobjednika Cissea iz Obale Bjelokosti, dok je u prva dva kola bio bolji od Sarija iz Turske i Seifa Eisse iz Egipta. U polufinalu ga je zaustavio kasniji osvajač grand prixa Harchegani. 

Ogroman je to rezultat za Kanaeta jer se uspio vratiti nakon mononukleoze koja mu je oduzela nekoliko mjeseci treninga uslijed čega je skroz ispao iz forme. Ovom medaljom i važnim bodovima Kanaet je ostao jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman na olimpijske igre u Tokyo 2020. Ujedno je to njegova treća medalja na grand prixevima u posljednje dvije godine nakon bronci u Rimu i Moskvi prošle sezone prije mononukleoze čime je dokazao da pripada samom svjetskom vrhu.

Hrvatska je tako svoj nastup u Chibi završila s dvije medalje Marjanovih članova, srebrom Matee Jelić i broncom Tonija Kanaeta, a nakon prva dva grand prixa u 2019. godini Hrvatska je na šestom mjestu osvajača odličja nakon velesila Koreje, Rusije, Irana, Kine i Turske. 

Fantastična je bila i mlada Lena Stojković koja je sa samo 17 godina prvi put nastupila na grand prixu i u prvoj borbi kategorije do 49 kilograma rutinski slavila 17:7 protiv vjerojatne putnice na olimpijske igre i šeste na olimpijskim rang listama Yvete Yong. U drugom kolu juniorka Marjana izgubila je od gotovo dvostruko starije Kineskinje Wu Yingju, dvostruke olimpijske pobjednice i trostruke svjetske prvakinje, ali je dokazala da je ogromna nada za hrvatski taekwondo. 

Vaša reakcija na temu