Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FINALE NAKON DESET GODINA: U porazu od Francuske bila su i dvojica aktualnih reprezentativaca

FINALE NAKON DESET GODINA: U porazu od Francuske bila su i dvojica aktualnih reprezentativaca

Hrvatska u nedjelju igra svoje treće finale Europskog prvenstva

Imamo olimpijsko zlato, imamo naslov svjetskog prvaka, no Hrvatska nikad nije osvojila europski naslov. Priliku da se to popravi imat će u nedjelju. Protivnik je Španjolska s kojom su se naši rukometaši već sastali, no u rezultatski nebitnoj utakmici. U posljednjem susretu drugog kruga bilo je 22:22, no već prije tog susreta obje su reprezentacije izborile prolazak u polufinale. U dosadašnja dva finala uspješniji su bili Danci i Francuzi. Danska je slavila 24:20 u finalu Europskog prvenstva u Norveškoj. 

Dvije godine kasnije bolja je u Austriji bila Francuska 25:21. Tada su hrvatski dres nosila dvojica aktualnih reprezentativaca, Domagoj Duvnjak i Željko Musa. U krugu reprezentacije bili su i Marin Šego kao treći vratar, te Marino Marić. Naravno, jedan čovjek je i dalje tu. Lino Červar s Hrvatskom je osvojio dva zlata. Je li u nedjelju došlo vrijeme za treće?

Vaša reakcija na temu