Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FISA proglasila braću Sinković najboljim veslačima svijeta

FISA proglasila braću Sinković najboljim veslačima svijeta

FISA nagrade za najbolje dodjeljuje u sedam kategorija

Na svečanoj dodjeli nagrada u Londonu, svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković izabrani su za najbolju mušku posadu 2019. godine! Ovo je još jedno veliko priznanje za europske, svjetske i olimpijske pobjednike, braću Sinković, koji  su ponovo dokazali da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

- Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu smo uspjeli obraniti svjetsku titulu - rekao je Valent Sinković.


Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

- Stvarno je velika čast kada te svjetska organizacija u tvom sportu izabere za najbolju posadu u svijetu i to u dvije različite discipline. Prepoznali su naše rezultate, to je velika stvar i velika motivacija za Olimpijske igre. Sada treniramo jako za Tokio da pokušamo i u dvojcu bez kormilara osvojiti najsjajnije odličje te tako ispisati povijest veslanja - rekao je Martin Sinković.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada za veslanje za održivost. Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske. 

Vaša reakcija na temu