Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Jadran potopio Mladost, Planjar zabio pet komada!

FORSKA LIGA: Jadran potopio Mladost, Planjar zabio pet komada!

U 12. kolu vodeći je dvojac bio uvjerljiv na gostovanjima

Odigrano je 12. kolo forske nogometne lige, vodeći dvojac bio je uvjerljiv na gostovanjima, dok je derbi donjeg dijela tablice pripao Vatri također u gostima.

Jadran je i u Sućurju visoko porazio Mladost, a dojma smo da sudac u dogovoru sa kapetanima momčadi nije svirao kraj par minuta prije isteka 90.minute da bi Jadran i uvjerljivije savladao Mladost. Rezultat 0-7 govori sve o odnosu snaga na terenu u Sućurju, a prvo ime susreta svakako je vodeći strijelac lige Antonio Planjar koji je postigao 5 golova, dok su se za Jadran u strijelce upisali i braća Tomić, Jurica i Petar. Jadran je ovom pobjedom zadržao tri boda viška u odnosu na prvog pratitelja, NK Hvar koji je također visokim rezultatom, s 0-5 bio bolji kao gost protiv NK Varbonj. Strijelci za Hvarane bili su Tomislav Domančić i Josip Radovanović s po dva postignuta gola, te Toni Tudor s jednim.

Jadran već ovaj četvrtak kao jedini predstavnik otoka nastupa u utakmici 1.kola Kupa NS ŽSD protiv Omladinca u Vranjicu. Utakmica je na rasporedu u 15,oo sati. U pretkolu Kupa NS ŽSD Jadran je u Sinju bio bolji od Tekstilca, nakon što je u regularnom tijeku utakmice rezultat bio 1-1 (Marino Dužević za Jadran u 16. minuti, dok je Tekstilcu jedanaesterce donio gol Bože Šentija u 94. minuti). U ruletu jedanaesteraca uspješniji su bili jadranaši. Dvije obrane vratara Jadrana Luke Buratovića i stopostotni Jadranovi strijelci s bijele točke (Tomislav Petar Dužević, Marino Dužević, Aleksandar Andrić i Petar Tomić) donijeli su slavlje igračima iz Starog Grada, koje je uvelike bilo pomućeno i ozljedama igrača Jadrana na utakmici zbog kojih će Jadran do kraja sezone ostati bez Kreše Petrića.  Šest pokazanih žutih kartona igračima Tekstilca i dva igračima Jadrana dovoljno govori o 'žestini' utakmice u Sinju.

U pretkolu Kupa nastupio je i Varbonj odigravši u Srinjinama protiv ekipe Mosor Žrnovnica. Varbonj je poražen pogotkom u  88', a do 67 minute Varbonj je imao povoljnih 2-2 (  Jure Bartulić 21', 53'KU, Ivan Kamber 88' – Antonio Vrkić 26', 67'KU). I Varbonj i Jadran više su nego uspješno predstaVILI FNL u utakmicama protiv momčadi viših liga.

Vatra je u Starom Gradu savladala Slogu rezultatom 1-4, a pobjedu rasplamsanoj Vatri donijeli su Miro Rodin, Antonio Milatić, Petar Mrše i (zasigurno jedan od nekoliko ponajboljih igrača lige) Antonio Božiković, utješni pogodak za Slogu djelo je Naida Čatića iz vrhunski izvedenog slobodnog udarca.

Jelsa je na domaćem terenu također visokim rezultatom porazila Levandu, golovima Vinka Peronje, Tonija Gamulina, Kristijana Goića i Tonija Miškovića, tako je Jelsa zadržala korak s vodećim dvojcem, isto kao i SOŠK koji je u susjedskom derbiju bio bolji od Vrisnika rezultatom 1-5,  Jerko Veža s 3, te Stjepan Roić i Mario Šerić za SOŠK, a Luka Ivanković za Vrisnik bili su strijelci na utakmici.

U slijedećem, 13. kolu sastaju se:

Vrisnik - Sloga

SOŠK - Mladost

Jadran - Varbonj

Hvar - Jelsa

Levanda - Vatra

Sljedeći vikend na rasporedu su utakmice Kupa otoka Hvar u kojima se sastaju:

Vrisnik - Jadran

Varbonj - Mladost

Vatra - Hvar

SOŠK - Jelsa

Tablica FNL nakon odigranih 12 kola:

1. Jadran.....31....+39
2. Hvar........28....+35
3. Jelsa.......23....+19
4. SOŠK......23....+17
5. Varbonj...14....-5
6. Vatra......14....-10
7. Vrisnik....12....-10
8. Mladost...11...-36
9. Levanda..7.....-21
10. Sloga....7....-28

Na listi strijelaca FNL vodeći je Antonio Planjar iz Jadrana s postignutih 17 golova, slijedi ga Tomislav Domančić (Hvar) s 15 golova.

Vikend prije odigravanja 12. kola forske lige, mlađi pioniri Jadrana su u utakmici 13. kola ll lige NS ŽSD za mlađe pionire u Starom Gradu savladali vršnjake iz otvorene škole HNK Hajduk rezultatom 4-0,  mlađi pioniri Jadrana nalaze se na 5. mjestu ljestvice s osvojenih 14 bodova, Hajduk je na 7. mjestu s 7 bodova dok je vodeći Mosor s 28.

U-11 generacija Škole nogometa Hvara u subotu je u Stobreču odigrala 2-2 s GOŠK-om iz Kaštel Gomilica.

Protekli vikend na igralištu Dolci u Starom Gradu odigran je treći turnir lige za mlade FNL, jedna od ljepših stvari na otoku ulazi u samu svoju završnicu jer već sljedeći vikend u Hvaru se igra četvrti, završni turnir na kojemu će biti odlučen i konačan plasman ovogodišnje lige mladih. U Starom Gradu postignuti su ovi rezultati:

U11 NK Jelsa - HNK Jadran 1:0
U11 NK Varbonj - NK Hvar 3:1
U13 HNK Jadran - NK Jelsa 0:1
U13 NK Hvar- NK Varbonj 3:0 (par forfe)*
U15 HNK Jadran - NK Hvar 0:0

Na kraju ovotjednog izvještaja sa otoka Hvara, spominjemo i polugodišnji izvještaj Povjerenika lige, Marinka Tadića – Šutre s kojim dijelimo zadovoljstvo spomenutim u izvještaju, a odnosi se na podizanje kvalitete otočke lige, prvenstveno u pogledu ponašanja svih sudionika, te rada svih službenih osoba lige - napominjemo da je forska nogometna liga službeno 3. županijska liga koju sude suci NS ŽSD  dok su delegati uglavnom također izvan otoka. Tajnik Saveza, Dino Knezović protekli tjedan bio je nazočan na Plenumu klubova FNL koji je održan kao radno-edukativni na kojem je tajnik Saveza iznio viđenje dosadašnjim tijekom lige, te upoznao članove Plenuma s obvezama klubova vezano uz preregistracije igrača i unošenje liječničkih pregleda u sustav COMET-a. Na Plenumu je bilo istaknuto i nekoliko nejasnoća i problema vezanih uz održavanje lige, a kao jedan od njih naveden je i problem otočkih klubova zbog obveze osiguravanja medicinskog osoblja za kojeg je zaključeno da se vjeruje u skoro 'oživljavanje' Zdravstvene komisije pri NS ŽSD čime bi se navedeni problem pokušao riješiti…

Vaša reakcija na temu