Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka FOTO: U Klisu se nakon 30 godina opet okupila momčad Uskoka koja je odigrala povijesnu utakmicu

FOTO: U Klisu se nakon 30 godina opet okupila momčad Uskoka koja je odigrala povijesnu utakmicu

Svečano je bilo na oproštaju od sezone

Svečano je bilo jučer u Klisu, gdje se uoči prvenstvenog dvoboja protiv Neretve okupila jedna od najuspješnijih generacija Uskoka. Prije 30 godina su Klišani odigrali povijesni dvoboj protiv Mosora pred krcatom tribinom u Pricviću, te ostali 2:2, što im je omogućilo da u zadnjem kolu protiv Orkana kod kuće izbore viši rang. Bila je to ključna utakmica za plasman iz Treće u Drugu ligu, koju nogometna Dalmacija pamti kao jednu od najzanimljivijih uopće, a dogodila se usred Domovinskog rata, 1993. godine.

Uskok je odlučio obilježiti taj dan, okupio je svoje veterane, te su nakon utakmice s Neretvom (1:0, strijelac Kapetanović) svi zajedno ostali na domjenku i druženju uz gledanje snimke s tog povijesnog dvoboja. Zanimljivo je da je delegat jučerašnjeg susreta bio Suad Šoše, ujedno i glavni sudac davnog derbija u Pricviću, te je i on ostao na druženju. 

No, to nije sve, vodstvo kliškog kluba je uručilo priznanje Jošku Radiću, nogometašu - olimpijcu s oštećenim sluhom, čije ime je ugravirano na pločici na zapadnoj obali u Splitu. Nagradu su mu uručili predsjednik Goran Vidić, direktor Tonći Pleština, sportski direktor Ivan Rizvan, te predsjednik Splitskog saveza gluhih Miro Opačak.

Na kraju evo i podsjetnika tko je igrao u Pricviću prije 30 godina.

Mosor - Uskok 2:2 - Žrnovnica 6. lipnja 1993., gledatelja 3500. Sudac: Šoše (Metković)

Mosor: Simunić, Milović, Akrap, Babić, Bašić, Kuvek (Bat), Radovanić, Buntić, Dumanić, Kovačević, Palaversa (Poklepović).

Uskok: Vuković, Ivanišević, Čović, Armanda, Abramac, Skorup (Glavina), Šimunović, Andabak (Hrga), Maleš, Ninčević, Sikavica.

Vaša reakcija na temu