Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Bio je to derbi za pamćenje, a količine pirotehnike se ne bi posramila ni Torcida

FOTO/VIDEO Bio je to derbi za pamćenje, a količine pirotehnike se ne bi posramila ni Torcida

Jedno od najvećih rivalstava u Dalmaciji, ali i šire

Jadran iz Supetra svladao je Postira Sardi s 1:0 u derbiju 2. ŽNL Splitsko-dalmatinske. Radi se o važnom dvoboju za prvo mjesto u zadnjem rangu natjecanja, ali po atmosferi i ambijentu kojega je krojilo oko 1000 gledatelja, bio je to susret kakvoga se ne bi posramili ni prvoligaški tereni.

Zaželio se Supetar ovakvih ugođaja, sedam godina je prošlo od zadnjeg bračkog derbija na njihovom terenu. U Postirama su slavili s 2:1, a njihovi veliki rivali su sada stigli na Veli plac kao prvoplasirana momčad.

I dogodila se čista nogometna romantika, nešto što dugo nismo vidjeli. Staro i mlado se slilo na stadion, ulaznica je koštala tek tri eura, ali puno je bilo sve oko terena. Postirani, njihova grupa 'Sardines', su se smjestili točno iza gola, naoružani brojnim transparentima i pirotehnikom. Domaćih navijača je, osim na glavnoj tribini, bilo svuda uokolo. U ključnom trenutku utakmice u prvom dijelu, kada je Mate Roić izveo slobodan udarac, vratar Josip Duvančić obranio, a Darko Vladislavić odbijanac pospremio u mrežu, pala je i ograda koja dijeli domaće navijače od terena. Svaka čast sucu Modriću, te pomoćnicima Josipu Ćeliću i Duji Hajduku, koji su jako dobro vodili ovaj susret. Notirajmo da je nadoknada vremena trajala oko osam minuta, što se u neka doba, kada je vodio domaćin s 1:0, nije moglo ni zamisliti, ali odlično su odradili posao uz podršku iskusnog delegata Milana Bekavca s klupe.

Bilo je tu baš svega, topovskih udara, prekida zbog dima, količine pirotehnike se ne bi posramila ni splitska Torcida u jačim izdanjima, ali sve skupa je to bio dekor kojega se može samo poželjeti na dalmatinskim terenima. 

Supetrani i Postirani će, kažu nam okupljeni, nakon posljednjeg sučevog zvižduka opet biti oni stari prijatelji, a mnogi od njih će već sutra i zajedno na posao. No, Jadran piše veliku pobjedu u bračkom derbiju, čime je cijelo prvenstvo učinio još zanimljivijim.

Vaša reakcija na temu