FOTOGALERIJA: Na Poljudu je održana komemoracija u čast Jurici Jerkoviću

FOTOGALERIJA: Na Poljudu je održana komemoracija u čast Jurici Jerkoviću

Kino-sala je bila premala da bi primila sve one koji su mu željeli odati počast

Brojna hajdučka obitelj danas se komemoracijom u kino dvorani na Poljudu oprostila od Jurice Jerkovića. Uvodnu riječ imao je predsjednik skupštine Hajduka Vinko Radovani.

- I zvona sa svetog Ante simbolično u podne pozdravljaju našeg Juru. Neću vam govoriti o njegovim brojkama i uspjesima, već ću pokušati kroz crticu iz mog života opisati njegovu ljudsku i igračku veličinu. Početkom 70-ih godina prvo nogometno ime koje sam čuo kada sam mogao spoznati što je Hajduk bio je Jurica. Moj pokojni otac bio je 'infišan' u Juricu. Ta uspomena me vraća u rano djetinjstvo na veliki Hajduk i ponos koji smo tada imali - rekao je Radovani.

U ime gradonačelnika Splita okupljenima se obratio njegov zamjenik Nino Vela.

- Ako postoji utjeha u ovakvim trenucima ona je u ostavštini, u trajnom sjećanju na životna i ljudska dostignuća koja su u slučaju Jurice Jerkovića duboko utkana u sportski i hajdučki Split. Ako postoje istinske legende nekog sportskog kolektiva Jurica zasigurno spada među takve ljude. Hajduk i Split ne zaboravljaju one ljude koji su ispisali zlatna poglavlja njihove prošlosti i dali smjer i putokaz budućim generacijama naših mladih tića. Učimo ih neka znaju da su najveći od najvećih živjeli među nama. Jurica je jedan od tih najvećih. Naučimo ih neka požele biti kao Jurica Jerković. Mali smo grad s velikim sportašima, s velikim ljudima, takva je bila naša legendarna desetka. Nedostajat će nam svima.

U ime veterana Hajduka govorio je Vlatko Đolonga.

- Iako smo znali da je Jurica duže vrijeme bolestan, nadali smo da će i ovog puta pobijediti, kao što je to znao desetljećima u bijelom dresu. Jedna od najvećih legendi našeg kluba i grada Splita otišla je u vječnost. Na konačnom rastanku dužni smo vam reći; hvala vam na svemu što ste dali splitskom sportu i svom voljenom Hajduku. Nikad vas nećemo zaboraviti i sjećanje na vas bit će vječno.

Govorio je i predsjednik Hajduka Marin Brbić.

- Što reći, a da ovih dana nije rečeno. Kako prihvatiti činjenicu da je umro Jurica Jerković. On nije umro i nikad neće umrijeti, jer dok je god Hajduka govorit će njegove igre, golovi i titule u najdražem dresu. Jedan je od najvećih legendi u povijesti našeg kluba. Otišao je naš na jedan drugi, bolji svijet i priključio se u vječnosti; Frani, Bajdi, Beari, Holceru, Bukli, Vučku i ostalima koji su tamo otišli. Dužni smo mu trajno zahvaliti i reći; dragi Jure na svemu ti hvala i dok bude bile boje pamtit ćemo ime tvoje - rekao je Brbić.

Kino dvorana na Poljudu bila je pretijesna za sve koji su željeli odati posljednju počast Jurici Jerkoviću. Stigao je i dio obitelji Jerković; brat Dinko, sestra Ivana, nećak Ivan i rodica Livia. 

Stigli su i: Vilson Džoni, Zlatko Vujović, Nenad i Mladen Pralija, Zoran Vulić, Tomislav Erceg, Željko Mijač, Dean Računica, Vlatko Đolonga, Branko Karačić, Ivan Gudelj, Mate Bilić, Zorislav Srebrić, Zoran Varvodić, Darko Dražić, Drago Ćelić, Vedran Rožić, Siniša Jalić, Vatroslav Mihačić, Darko Miladin, Hrvoje Vejić, Hari Vukas, Milan Rapaić, Hrvoje Vuković, Stipe Pletikosa, Tonći Gabrić, Aljoša Asanović, Tonći Martić, Ivica Šurjak, Šime Luketin, Rato Tvrdić, Zvonimir Deranja, Anthony Šerić, Vik Lalić, Nikica Cukrov...

Osim dogradonačelnika Vele stigao je i župan Blaženko Boban, njegov prethodnik Zlatko Ževrnja, zatim predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, a vidjeli smo i Luku Podruga

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46608, "");
Pregledaj komentare