Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Ovo im je i veći gušt od titule, a dogodine očekuju Hajduk!

FOTOGALERIJA Ovo im je i veći gušt od titule, a dogodine očekuju Hajduk!

Njihov grad opet živi nogomet i vrhunac novog uzleta bi im trebao biti baš taj slavljenički susret

U zadnjem izvještaju s bračkog derbija između Jadrana i Postira Sardi (1:0) svakako moramo napomenuti i susret s predsjednikom kluba iz Supetra Nađanom Šerićem, koji nam je napomenuo da Jadran sljedeće godine slavi 100. rođendan i svakako bi željeli da im tu feštu uveliča Hajduk.

'Bijeli' su, inače, česti gosti na Braču, ali u Postirama, gdje igralište ima brend jednog od onih s najboljim travnjakom u Lijepoj našoj pa bi gotovo svaki Hajdukov trener iskoristio priliku tamo u miru odraditi dio priprema, a posebno se pamti i da je to uradila reprezentacija Hrvatske uoči bronce u Francuskoj 1998. godine.

Jadran je sada u novom uzletu. Nakon godina u kojima su prebrodili financijske poteškoće i vratili se u seniorsko natjecanje, Veli plac je opet živnuo, a danas smo svjedočili jednom od najupečatljivijih bračkih derbija. Nisu često Jadran i Postira igrali za prvo mjesto, nekad ne bi ni bili u istom rangu, a iza nas su i godine kada Supetar nije imao seniore, dok su Postira puno bolje stajala i uredno se natjecala u županijskim ligama.

Sad se sve poklopilo, a došle su i nove generacije navijača, koje jako puno koriste pirotehniku pa je funkcioner domaćih Mate Mladina imao pune ruke posla, povjerenik za sigurnost Dražen Bašić se potrudio da sve prođe u redu, a tu su za svaki slučaj bili i brojni policijski službenici.

Na kraju je sve na terenu proteklo u najboljem redu, igrači obje momčadi su odigrali fer partiju, a strijelac Darko Vladislavić se upisao u vječne knjige onih koji su odlučivali bračke derbije.

'Supetarska zvona zvone da pozdrave šampione'... Da, može se tako reći jer neki su nam rekli da im je ova pobjeda i draža od titule. Još je daleko kraj prvenstvene utrke, gdje Postirani još uvijek vode, ali imaju i utakmicu više. Bit će zanimljivo pratiti prvenstvo do kraja, ali zaključimo s konstatacijom da, kako god ovo prvenstvo završilo, Supetar opet živi nogomet i vrhunac novog uzleta bi im trebao biti baš taj slavljenički susret kojega bi trebali početi dogovarati čim 'bijeli' imenuju novo vodstvo.

Na kraju evo i gola koji je odlučio brački derbi.


Vaša reakcija na temu