Foto: uefa.com FUTSAL: Doznajte više o mladim igračima FC Splita, pred kojima je veliko finale Eura

FUTSAL: Doznajte više o mladim igračima FC Splita, pred kojima je veliko finale Eura

Ovaj veliki uspjeh potpisuju čak šestorica igrača splitskog kluba

Hrvatska U-19 reprezentacija u subotu u 19 sati u Rigi igra finale Europskog prvenstva protiv Španjolske. Ovaj veliki uspjeh potpisuju čak šestorica igrača FC Splita, kluba pred kojim je očito svijetla budućnost. Evo i tko su Splitovi reprezentativci:..

Nikola Čizmić - Lani je u klubu bio pričuva Žarku Luketinu, a iza sebe ima već nekoliko prvenstvenih utakmica hrvatske lige. Ove godine je struka Splita povukla dosta hrabar potez i odlučila da on bude prvi vratar kluba. Čizmić je protiv Portugala obranio ključni penal.

On je karijeru počeo u velikom nogometu, bio je 2015. najbolji vratar kupa Sv. Duje (Hajduk, Udinese, Puškaš akademija, NSŽSD) kada su za 'bijele' igrali Palaversa, Šego, Kreković, Blagaić. Iz Adriatica je prešao u FC Split, gdje je višestruki osvajač kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske. Dugogodišnji je kapetan mlade reprezentacije.

Toni Rendić - Imao je problem s ozljedom zgloba, kojega je pokušao sanirati u prvom tjednu priprema Splita, ali unatoč toj ozljedi dao je svoj obol.

Jedan je od najmlađih igrača u prvoj momčadi Splita, višestruki osvajač kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske. Igra na poziciji zadnjeg igrača obrane.

Jakov Hrstić - Nije nastupio u polufinalu zbog dva žuta, zadnji igrač, prelomio je utakmicu s Ukrajinom sa svoja dva zgoditka.

Hrstić predstavlja novu generaciju mladih i perspektivnih igrača - potencijalnih nositelja prve momčadi FC Splita u bliskoj budućnosti. Višestruki je osvajač kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske. Prvoj momčadi Splita priključio se u prošloj sezoni.

Josip Jurlina - Dao je jedan, ali zlata vrijedan zgoditak protiv Portugala. Individualno je jak jedan na jedan prema naprijed, a u nedostatku Hrstića je proveo cijelu utakmicu na poziciji zadnjeg igrača

Rijetko viđen potencijal, došao je u mali nogomet iz Hajdukove generacije 2000 godišta. Prirodna 'desetka'. Osvajač kadetskog i dvostruki osvajač juniorskog prvenstva Hrvatske. Standardan mladi reprezentativac, a bio je i A reprezentativac. Njegova prava pozicija je - bek.

Božo Sučić - Desni bek, lijeva noga i najbolji strijelac hrvatske. reprezentacije na ovom prvenstvu s tri zgoditka. Sučić je utakmicu s Portugalom odigrao uz zdravstvene probleme, ali je ipak izdržao do kraja.

Osvajač kadetskog i dvostruki osvajač juniorskog prvenstva Hrvatske. Od prošle sezone je u kadru prve momčadi FC Splita.

Vicko Radić - Bio je prevaga na kvalifikacijskom turniru u Karlovcu, gdje je Hrvatska eliminirala Italiju i osvojila grupu. Krenuo je protiv Španjolske kao starter. Nije se upisao u strijelce, ali to je najmlađi igrač, 2001. godište, te će sljedeće godine igrati i za juniore FC Splita.

Osvajač je kadetskog i dvostruki osvajač juniorskog prvenstva. Još prošle sezone je priključen prvoj momčadi FC Splita. Pozicija - pivot.

Svi zajedno će pod vodstvom izbornika Marinka Mavrovića braniti boje Hrvatske u finalu, a uz igrače splitskog kluba reprezentaciju čine još: Filip Radaj (Crnica), Dominik Cvišić (Futsal Dinamo), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Fran Vukelić (Uspinjača Gimka), Antonijo Papac (Uspinjača Gimka), Duje Dragun (Aurelija), Jakov Mudronja (Futsal Dinamo), Filip Petrušić (Osijek Kelme).

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51214, "");
Pregledaj komentare