Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luka Mladinić Gattuso: Kalik zaslužuje komplimente, on odradi onaj 'grubi dio', što se možda ne vidi

Gattuso: Kalik zaslužuje komplimente, on odradi onaj 'grubi dio', što se možda ne vidi

'Očekivao sam da Rijeka neće napasti od prve minute'

Hajdukov trener Gennaro Gattuso je nakon remija na Rujevici rekao:

- Možemo na kraju biti zadovoljni s remijem jer se Rijeka zna jako dobro braniti, a ima i moćna krila, te zna zabiti i s distance. Mogu biti zadovoljan s utakmicom, a ovakve izvedbe daju nadu da će sve skupa funkcionirati još bolje.

Zatim je kazao:

- Očekivao sam da Rijeka neće napasti od prve minute. Mi smo napravili u veznom redu jako dobar posao, ističem učinak Kalika i Livaje. Kalik apsolutno zaslužuje komplimente jer je odradio velik posao, on obično odradi onaj 'grubi dio', što se možda ne vidi, ali i te kako znači za ekipu. 

O Šibeniku, idućem protivniku, je rekao:

- U ovoj ligi nema laganih protivnika i u modernom nogometu svak može ugroziti svakoga. Bitno je trčati jer ako nisi na nivou, apsolutno te svatko može ugroziti. Vraća nam se Bamba, samo bi Trajkovski trebao ostati izvan rostera. Normalno mi je vidjeti da oni koji ne startaju imaju ljutit izraz lica, ali to je normalno. Tko se trudi, igrat će.

Na presici je kasnije kazao:

- Znali smo da protiv Rijeke neće biti lako, nisu 'jednostavan klijent'. Imaju brze i talentirane igrače. Ne smiješ pogriješiti jer si onda nadrljao. Svidjela mi se momčad. Doći ovdje i odigrati ovakvu utakmicu nije lako. Trenutno smo u procesu popravka naše igre u posljednjih 30 metara. Jako smo spori u tranziciji, ali igrali smo protiv fizičke jake i spremnije momčadi. U protekle dvije godine je zabila više od 20 golova iz daljine. Limitirali smo ih - rekao je Gattuso, a na pitanje o Siguru na poziciji krila odgovara:

- Može igrati na krilu, na beku, u vezi. Trenutno je najlošiji na poziciji beka jer nije trenirao mjesec i pol dana i ne može ispuniti zahtjeve. Kao igrač Sigur mi se jako sviđa. Ako ga želimo gledati na poziciji beka treba se još uigrati.

Jeste li zadovoljni bodom?

- Vrlo sam zadovoljan. Ovdje nije lako igrati. Znam to ja od ranije. S Milanom sam ovdje izgubio, s Napolijem jedva pobijedio. Nije slučajno Rijeka primila samo jedan pogodak u prvenstvu. Statistika kaže da proteklih godina Hajduku ovdje nikad nije bilo lako. Dinamo je kvalitetniji od nas, ali moramo gledati sebe, biti bolji. Idemo utakmicu po utakmicu. Ovo nije bio remi na sreću, bili smo ravnopravan protivnik.

Kako se popraviti u izgradnji napada?

- Nije istina da je nedostajalo prilika. Nije ih bilo sedam-osam kao inače. Igramo protiv Rijeke na njihovom terenu, ne možemo riskirati i ići otvorenog garda. Oni su momčad koja ne dozvoljava pogreške. Taktički smo odigrali dobru utakmicu, s malo sreće i kvalitete smo mogli do pobjede. Naši veznjaci Rakitić i Krovinović nisu igrači koji će potezom riješiti sve, idemo od linije do linije, korak po korak. Prpić je 2004. godište i normalno je da će imati nekih situacija u kojima neće neke stvari vidjeti. Moram izdvojiti Kalika, puno vas ga kritizira, a on odradi puno posla. Pomaže Livaji koji je isto bio jako dobar. Nitko protiv Rijeke neće imati deset šansi, pa ni Dinamo. Rakitić i Krovinović zaslužuju komplimente, za trku bez našeg posjeda. Raduje me vidjeti takav mentalitet. Rakitić je druga razina nogometnog znanja, ali vidjeti da se vraća u obranu je lijepo vidjeti. Ako očekujemo da će Raketa i Filip biti box to box veznjaci onda ću ja mijenjati posao.

Kako ste zadovoljni igrom Hrgovića i Durdova?

- Za mene godine nisu važne. U nogometu godine nisu bitne. Bitan je karakter, hrabrost i muda. Šimun izgleda na terenu kao da ima 35. Durdov je odigrao napokon dobru utakmicu i bez lopte. Njih dvojica mogu promijeniti život sebi i svojoj obitelji. Za to treba mnogo raditi. Drago mi ih je trenirati, napravit ću sve da im olakšam put, ako bude trebalo bit će i koja 'pleska', a sve s ciljem da postnu igrači. Ništa im ne darujem. Ako nemaš kvalitetu to se na terenu vidi. Nitko iz kluba mi ne govori tko treba, a tko ne treba igrati. Ako netko zaslužuje igra, i obrnuto. Obojica razumiju što se od njih traži na terenu.

Vaša reakcija na temu