Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Gattuso: Sutra će se obaviti prvi testovi s novim igračem, a nadamo se kako će brzo biti gotovo i s Rakitićem

Gattuso: Sutra će se obaviti prvi testovi s novim igračem, a nadamo se kako će brzo biti gotovo i s Rakitićem

Perišić treba nastaviti raditi jer teren je taj koji govori

Gennaro Gattuso poslije pobjede nad Širokim Brijegom iznio je svoje viđenje današnjeg uspješnog dana:

- Zahvaljujem se svim igračima, pogotovo onim koji su igrali ujutro, na 44 stupnja. Ne možemo reći da je to bila jedna normalna utakmica, to je bila rovovska bitka. Najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. Zahvaljujem se svim igračima na pokazanom mentalitetu i volji.

Koliko je teško raditi u ovakvim uvjetima?

- Vrućina je svugdje u Europi. Ne podnosim alibije, alibi igrači nisu igrači. Takvi trebaju sjediti na tribinama. I ako su umorni trebaju dati sve od sebe, oni su nogometaši. Uvjeti su za sve isti, ja sam i kao igrač i kao trener navikao na takve stvari. Znam da je moj dinamičan stil igre teško održiv u ovakvim uvjetima. Igrači će morati to nastaviti pratiti, nema alibija, vrućina će proći. Jedina razlika od drugih klubova u kojima sam bio je što mi imamo samo jedan teren.

Koliko ste zadovoljni do sada odrađenim poslom? Imate li prvu postavu za Torshavn, hoćete li koristiti pojačanja koja će doći? Evo, već jedan je stigao.

- Sutra će se obaviti prvi testovi s novim igračem. Vidjet ćemo u kakvom je stanju došao, a momčadi će se odmah priključiti. Riječ je o jednom brzom igraču koji se baca na glavu te koji dobro probija linije. Završne stvari oko Rakitića se rješavaju, nadamo se kako će brzo i to biti gotovo. Zahvaljujem se klubu na žrtvi, nemamo puno novca, svaki euro koji izađe iz kluba trebamo poštovati.

U kakvom je stanju Ivan Perišić? Danas je po prvi puta nastupio pod vašim vodstvom.

- Dosta se trudi, ali vidi se da je još u oporavku. Drži se malo sa strane. Kada sam s 34 godine otišao u Sion, trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem na stanje koje me tamo dočekalo. I Livaja i Rakitić i Perišić su veliki šampioni i veliki igrači, ali tu je još 25 drugih. Prema svima imam jednak odnos, Ivan treba nastaviti raditi jer teren je taj koji govori.

Koja je vaša poruka navijačima uoči prve utakmice nove sezone?

- Ne trebamo raditi velike najave za naše navijače, moramo govoriti sve na terenu. Nadam se da će nas navijači podržati, ne trebamo raditi pretjeranu euforiju. Nećemo najavljivati nikakve titule, nego ćemo se nastaviti truditi pa će rezultat doći. 

Vaša reakcija na temu