Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GENNARO GATTUSO: Onaj tko nije discipliniran, kod mene neće zagaziti nogom na teren!

GENNARO GATTUSO: Onaj tko nije discipliniran, kod mene neće zagaziti nogom na teren!

'Durdov ne smije misliti da je veliki igrač'

Trener Hajduka Gennaro Gattuso bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Gorice (4:1). 

- Nisam nikakav heroj. Igrači su heroji, oni zaslužuju čestitke. Bez njih trener ne može napraviti ništa - rekao je Gattuso, a na pitanje o Brunu Durdovu odgovara:

- Sve što mu se događa to zaslužuje. On, kao i Šimun. Nikome ne poklanjam ništa. Iza svega stoji težak rad i žrtva, meni isto nitko nije ništa poklonio. Tko zaslužuje igra i obratno. Onaj tko nije discipliniran kod mene neće zagaziti nogom na teren. Za mene godine nisu bitne. Durdov mora ostati ozbiljan, profesionalan. U Italiji se kaže, željezo se kuje dok je vruće. Ukoliko Durdov umisli da je veliki igrač to bi bila velika greška. Treba mu još stotine utakmice da bi postao veliki igrač.

Je li i ova utakmica pokazala da u HNL-u nema sigurnih pobjeda?

- Sve utakmice su teške. Na 0:1 nismo paničarili, brzo smo se vratili u igru. Rezultat prvog poluvremena nije bio realan. Livaja je imao nekoliko prilika koje on sa svojom klasom inače zabija. To se rijetko događa. Za grešku Uremovića na početku moja je odgovornost. To tražim od igrača. Raduje me hrabrost kojom smo krenuli naprijed. Gorica se u početku branila s petoricom, potom su promijenili svoju strategiju i tu smo ih kaznili.

Koliko ste zadovoljni s ritmom i energijom?

- Čestitam svim igračima koji su ušli s klupe. Svatko je dao svježinu. Pohvale i drugim igračima Stipe Biuk je odigrao odličnu utakmicu. Anthony Kalik, nitko ne zna koliko je on važan za momčad...Kada sam vidio prošlu utakmice Gorice, kada su izgubili od Rijeke, bio sam zabrinut jer sam vidio da je to momčad koja te može dovesti do neugodnosti. Proteklih tjedan sam radio na glavama igrača da pravilno pristupe utakmici. 

Dialla ste nakon greške poljubili u glavu. Kako komentirate njegovu izvedbu?

- To su spontane stvari. Iskren sam trener. Kada vidim da netko pogriješi, ja sam uz njega. Ne volim arogantnost. Poštujem svakog igrača koji se trudi, a Diallo to je. 

Može li Hajduk biti prvak?

- Teško je govoriti o prvenstvu. Moramo se osvježiti, čeka nas Rijeka. Gubili smo 0:1, svidjela mi se reakcija momčadi. U ovom trenutku ne možemo ništa obećavati. Najvažnije je da igramo kao momčad. Mi trebamo ovaj stadion zapaliti, ali ne bakljama nego entuzijazmom. Hvala navijačima, bili su nam vjetar u leđa.

Je li vas iznenadio poraz Dinama?

- Mene u nogometu ništa ne iznenađuje. Nogomet se kompletno promijenio. Danas i male momčadi imaju razne načine kako bi se suprotstavili jačima. Prvenstvo je jako komplicirano. Dosta mladih igrača igra, ne možeš ih dobro upoznati. Moramo ostvariti dobar rezultat i kad nas ne ide. 

Kako protiv Rijeke?

- Teška utakmica. Igrači su slobodni do utorka kada krećemo s pripremama za Rijeku. Oni su fizički jaka momčad. To će biti velika utakmica za nas. Moramo biti veliki Hajduk ukoliko mislimo pobijediti - zaključio je Gattuso. 

Vaša reakcija na temu