Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GENNARO GATTUSO: Pobjedu posvećujem Nikoli Kaliniću, da nije bilo njega, ne bih nikad došao u Hajduk!

GENNARO GATTUSO: Pobjedu posvećujem Nikoli Kaliniću, da nije bilo njega, ne bih nikad došao u Hajduk!

'Iza nas je težak tjedan'

Gennaro Gattuso ovako je prokomentirao pobjedu protiv Dinama na Maksimiru (1:0).

- Treba čestitati igračima. Iza nas je težak tjedan. Pokazali smo karakter, to smo napravili. Hvala im na tome - rekao je Gattuso, a na pitanje da je Hajduk prvi odgovara:

- Ne trebamo gledati tablicu. Sretan sam jer napredujemo iz utakmice u utakmicu. Nismo napravili ništa. Moramo ići iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Kako ste doživjeli odlazak Nikole Kalinića?

- Želim posvetiti ovu pobjedu Nikoli Kaliniću. Ja sam tu zbog njega. Ne bi nikad došao da nije bilo njega. Znam kakva je osoba. Znate svi da nemam dlake na jeziku. Napravio sam greške u karijeri, ali za Nikolu se može reći sve osim da je lažov. To vam garantiram. Ja sam tu jer uživam kad izlazim na teren. To je jedina stvar zbog koje sam još tu. Ne mogu ih ostaviti same i izdati ih. Imam mnogo iskustva kao trener, a treniranje ove momčadi je užitak. Imamo limite, ali stvarno guštam s njima. 

Kakav je vaš odnos s predsjednikom?

- On je rekao da ne pričamo deset dana. Istina je da ne pričamo mjesec dana. 

Kasnije je na presici kazao:

- Znali smo kakva nas utakmica očekuje, znali smo da ćemo patiti. Igrali smo pressing, a težili smo i posjedu. Morali smo biti pažljivi, ako izgubiš loptu protiv Dinama, gotovo je. Imali smo i sreće i hrabrosti te smo zbog toga zaključili ovu utakmicu s pobjedom. 

Imate li dojam da su događaji ovaj tjedan motivirali vašu momčad? 

- Ako pričamo o momčadi, tu nije bilo nikakvih poteškoća. Ova momčad je zadnjih dva mjeseca ginula. Rade nevjerojatan posao, zbog njih sam još tu. Kada sam dolazio ovdje, Nikola mi je rekao da je Hajduk religija, zahvaljujući njemu sam tu. Ovu pobjedu mu posvećujem. Veliki je igrač i nije lažljivac. Trenirao sam velike momčadi, imam iskustva, ovdje sam osjetio kako su mi igrači dali svoje srce i neću otići, neću ih razočarati. Da odem sada osjećao bih se kao govno. 

Možete li komentirati Kalinićevu pressicu? 

- Najbolje da zatvorimo ovu temu, prebacimo se na igrače i njihovu igru. Predsjednik je rekao da ne pričamo deset dana, a ne pričamo mjesec. Prebacimo se na nogomet sada, dosta o ovome. 

Je li ova momčad veća od uprave Hajduka? 

- Ja samo želim da svako radi svoj posao, igrači da budu igrači, trener da bude trener, a predsjednik da bude predsjednik. Dobili smo ovu utakmicu, moramo poštovati naše navijače. Hajduk je, kao što sam rekao, religija. Ja moram usmjeriti ovaj hajdučki brod, ne želim se ni s kim svađati. Moramo se truditi i raditi, bez toga nećemo nigdje stići. 

Livaja je ponovno bio odličan, zabio je pobjednički gol. Kakav je vaš komentar njegove igre i izašao je šepajući, je li dobro? 

- Nije u pitanju nikakva ozljeda, već umor. Marko je skinuo sedam, osam kila, lider je, gura cijelu momčad naprijed. Ipak, nije samo ovo njegova pobjeda, nego pobjeda cijele momčadi. Livaja je rođen s velikim talentom, moram ga usmjeriti da bude još bolji. 

Ovo je velika pobjeda za Hajduk, ali što raditi dalje? 

- Svaka pobjeda nosi svoju priču, ovo je bila uistinu magična noć. Ove smo se sezone uvjerili da nema laganih protivnika. Čeka nas Kup, igramo na teškom terenu, a prije toga i dalek put kući. Samo se nadam da tamo neće biti ozljeda. 

S obzirom da ste dosta oštro nastupili danas, bojite li se da ćete izgubiti svoju poziciju? 

- Ne bojim se toga, bojim se samo smrti. Volim živjeti, volim raditi ovo, zato je se bojim. Ovaj posao me ispunjava. 

Vaša reakcija na temu