Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka GENNARO GATTUSO: S Nikolom se čujem svaki dan, pričamo o svemu!

GENNARO GATTUSO: S Nikolom se čujem svaki dan, pričamo o svemu!

'Moramo biti jako oprezni'

Pred Hajdukom je novi ispit. U devetom kolu HNL-a u nedjelju (18.30 sati) na Poljud stiže Šibenik. Uoči dalmatinskog derbija Gennaro Gattuso dobio je nagradu za najboljeg trenera mjeseca u HNL-u. 

- Čestitke idu mojim igračima. To je njihova zasluga, kao i mog stožera. To je prošlost. Sada je fokus na utakmici sa Šibenikom. Mogu nam zadati probleme. Prave nagrade dolaze na kraju sezone - rekao je Gattuso, a na pitanje o Rokasu Pukštasu odgovara:

-  Ništa se ne događa s njim. Teško mi je izabrati 11 igrača koji startaju. Imam glavobolju svaki put kada trebam odabrati početni sastav. Kada igrač ne igra, onda je tužan. To primjećujem kod svojih igrača. Svi treniraju dobro. Moraju poštovati svoje suigrače i zeleni travnjak. Imamo roster od 28 igrača i tri golmana. 

Kakav Šibenik očekujete?

-  Utakmica koja je sve samo ne lagana. Momčad su koja se dobro brani. Imaju dvije-tri stvari koje su jako dobro razvili. Moramo biti jako oprezni s njihovom tranzicijom, vide se da jako dobro slijede svog trenera. Ne smijemo misliti da će utakmica biti laka. Lako je trčati kada igraš protiv Dinama i Rijeke, ali želim isto to vidjeti protiv Šibenika, da se na svaku loptu ide kao da je zadnja. Od svoje momčadi tražim maksimalan pristup. Utakmica je bitna i radi kontinuiteta, ne pobjeđivanja, već volje i mentaliteta. Idemo u rat, bitku...Nismo bolji od njih, ne smijemo tako razmišljati. 

Sigur opet ide na dugi put, neće ga biti na treninzima. Kako mislite to riješiti?

- Pričao sam s Nikom jutros. Podiže svoj level na treninzima. Nije ga bilo neko vrijeme. Sretan sam kada naši igrači idu u reprezentaciju. Zadnjih nekoliko utakmica ne igraju Šarlija i Moufi. Nema sigurnih u momčadi. Želim vidjeti da svi imaju radosnu facu, da poštuju jedni druge. Raduje me što imam pet zamjena. Svatko daje nešto novo našoj igri. 

Dali ste priliku nekolicini mladih igrača, među njima se najviše ističe Prpić?

- Ne mogu to nazvati hrabrosti. Meni u nogometu godine ne znače ništa. Uvijek će igrati onaj tko zaslužuje. Prpić, Hrgović i Durdov su pokazali hrabrost. Npr. Prpićevo prvo poluvrijeme u Rijeci nije mi se svidjelo, ali to je normalno. Problem normalnog nogometa je što nakon dvije-tri dobre utakmice mladih igrača svi govore da imamo novog fenomena. To se ne radi tako. Treba odigrati 60-70 ozbiljnih utakmica da bi se to moglo reći. Mlade moramo pustiti da rastu, igraju se i jako treniraju. Sviđa mi se kod njih trojice da su budni, da prate trening. Moraju biti nogama na terenu. Stalno im govorim da imaju sreću što imaju priliku promijeniti život svoje obitelji, ali za to napraviti trebaju biti 24 sata u nogometu. 

Sa Šibenikom završava prva četvrtina prvenstva. Čujete li se s Nikolom Kalinićem, što kaže na dosadašnji dio sezone?

- Svaki dan se čujem s Nikolom. Družimo se. Svaki tjedan ručamo s obiteljima, u mojoj ili njegovoj kući. Rekao sam već puno puta, da nije bilo Nikole, ja u Hajduk ne bih došao. Uvjerio me da dođem ovdje. Njemu i dalje ova situacija loše pada, ali siguran sam da je najveći navijač Hajduka. Imam dobar odnos i s novim direktorom Vitalijem. S Nikolom pričam o svemu, ne samo o Hajduku. On mi daje dodatan poticaj da treniram ovu momčad - zaključio je Gattuso. 

Vaša reakcija na temu