Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GENNARO GATTUSO: U svlačionici nema demokracije, Sahiti je platio kaznu, a mi smo na dobrom putu!

GENNARO GATTUSO: U svlačionici nema demokracije, Sahiti je platio kaznu, a mi smo na dobrom putu!

'Nakon primljenog pogotka očekivao sam bolju reakciju'

Gennaro Gattuso stigao je do druge pobjede na klupi Hajduka. U prvom kolu HNL-a 'bijeli' su na Poljudu s 2:1 svladali Slaven Belupo.

- U ovoj utakmici sve smo mi napravili. Vodili smo 2:0, primili smo gol, nakon toga smo bili prestrašeni. U drugom dijelu nismo puno toga napravili. Uputili smo dva udarca prema vratima, ali momčad mi se svidjela. Nakon primljenog pogotka očekivao sam bolju reakciju. Malo smo više patili, bilo je grešaka, ali idemo dalje. Osvojili smo tri boda, mislim da smo na dobrom putu - rekao je Gattuso, a na pitanje zbog čega je momčad bila u strahu odgovara:

- Kada obrana ne izađe visoko onda se to dogodi. Trebali su izaći 20 metara naprijed. Nije to stvar Perišića, Rakitića, Livaje. To je stvar mentaliteta. Moramo biti hrabriji. Iako, kada se pogleda realno Slaven Belupo nam nije šutirao u drugom poluvremenu. 

Je li ova utakmica pokazatelj da Hajduku treba napadač?

- U ovom trenutku Marko Livaja je taj, ali nije da na kreiramo šanse. Poznato je da tražimo napadača, ali čekamo. Ne smijemo pogriješiti. Vidjet ćemo koliko novca imamo na raspolaganju. Nećemo uzimati nekoga, samo da bi uzeli. Znate bolje od mene da za napadača koji garantiraju dvoznamenkasti broj golova koštaju. Moramo biti oprezni. Gledali smo neke igrače. Vidjeli ste na primjeru Bambe kojeg je klub platio 600.000 eura. 

Kako ste vidjeli igru Perišića?

- Nakon dugo vremena je igrao 70 minuta.

Jeste li zadovoljni Rakitićem?

- Zadovoljan sam. Za njega dovoljno govori njegova karijera, ali rekao sam već ranije sve o njemu. Kada je dolazio pokazao je veliku želju. Takvi igrači uvijek treniraju, došao je spreman. Čekao sam da se uklopi u momčad. Rakitić i Pukštas su odigrali vrhunsku utakmicu. 

Kakva je situacija sa Šarlijom te koliko su blizu povratka Sigur i Trajkovski?

- Sigur i Trajkovski su bili na klupi. Napravili su sve testove kako bi vidjeli da je sve u redu. To su igrači koji nam mogu dosta pomoći. Šarlija je bio u bolnici, doktor mi je rekao da je sve ok. Dobio je udarac u glavu, ali trebalo bi biti sve u redu. Diallo ima ozlijeđen ligament koljena. Vidjet ćemo kad će se vratiti. 

Zagrljaj sa Sahitijem?

- S igračima imam dobar odnos, ali postoje pravila koja se trebaju poštovati. U svlačionici demokracija ne može postojati. Sahitija sam ostavio kući, platio je kaznu jer nije poštovao pravila. Sada okrećemo novu stranicu i idemo dalje. 

Gostujući trener Ivan Radeljić žalio se na suđenje. Kako ste vi vidjeli suđenje?

- Ne volim pričati o sucima. Respektiram mišljenje trenera Slaven Belupa. 

Atmosfera?

- Odlična, od prve do zadnje minute. Baš kako sam priželjkivao. Ponosni smo na njih. Nadam se da ćemo ih pratiti rezultatima. Raduje me što nisam čuo zvižduke, to je bila dodatna vrijednost. Četvrtog kolovoza imati 30.000 ljudi na stadionu je čudesno. 

Kako ste se osjećali na Torcida kupu?

- Već deset godina ne igram nogomet. Ne volim izgubiti, dobio sam nekoliko kilograma, imam problema s koljenima. Jedva sam obukao kopačke. Nije me lijepo vidjeti na terenu s viškom kilograma. Nisam zadovoljan svojim stanjem. Nikola Kalinić me već tri mjeseca gnjavi, uvjerio me i da zaigram na Torcida kupu. Žuti karton? To je bilo za publiku. U karijeri sam odigrao 800 utakmica, dobio sam sigurno 550 žutih kartona - zaključio je Gattuso. 

Vaša reakcija na temu