Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Ivanišević: Ovi challengeri su nevjerojatno jaki, drago mi je što ga je moj Split uspio organizirati

Goran Ivanišević: Ovi challengeri su nevjerojatno jaki, drago mi je što ga je moj Split uspio organizirati

Predvidio sam da Ajduković može biti u top 50 i to mu želim

Goran Ivanišević uvijek voli doći u svoj Split. Stigao je na meč Duje Ajdukovića, a nakon toga je pogledao i Bornu Goju. I to na Firulama, mjestu koje je dalo nekoliko sjajnih tenisača. Dok je njegov pulen Novak Đoković u Parizu, Goran uživa u svom gradu.

- Ovo je posebna ulica. Mislim da je ovo jedini klub na svijetu koji je dao pet igrača u prvih deset: Nikola Pilić, Željko Franulović, Mario Ančić, Mate Pavić i ja, a nadam se da će se uskoro pridružiti i Petra Martić. Uvijek je tu lijepo doći. Ovo je moj klub, moj grad. Malo je tenis pao posljednjih godina, ali sada je dolaskom challengera sve živnulo. Drago mi je zbog Duje jer je odigrao odličan meč - rekao je Goran, a zatim dodao:

- Split je zaslužio ATP turnir, a ne challenger, no hvala Bogu, korona je, sve je naopako, dobro je da se ovo realiziralo.

Kakav je Ajduković?

- Odlična pobjeda. Klizan je igrač, njega se treba dobiti. Iz skoro dobijenog meča napravio se problem. Ipak je Klizan iskusan, dobijao je odlične igrače i ovo je odlično za Duju. On je pokazao da je budućnost hrvatskog tenisa. Jako je napredovao u posljednjih godina. Sljedećih par godina će biti važno za njega. Predvidio sam da može biti u top 50 i to mu želim.

Dojam je da je u današnjim vremenima teže ući u top 50, pogotovo što senatori igraju do 40 godine?

- Kao kornjače su. Što su stariji, to su bolji. Ovi challengeri su nevjerojatno jaki. Malo je turnira i gradova koji se usude organizirati. Zato mi je drago što je Split u tome uspio.

U turniru je i dalje Borna Gojo...

- Super je gledati mlade momke koji su dobili pozivnicu i pokazuju potencijal.

Kakav je sin Emanuel?

- Lako za mog sina, još je mali, ima on još vremena. 

Kako se osjeća Novak Đoković?

- Osjeća se odlično. Rim mu je dobrodošao. Nije odigrao teniski najbolje, ali je stigao do naslova. Tu se vidi njegova veličina i mentalna snaga nakon onog što se dogodilo u New Yorku. Bilo je jako važno da osvoji Rim. Uvjeti u Parizu su fenomenalni, najviše odgovaraju njemu i Dominicu Thiemu. Treba ići kolo po kolo. Predviđam da će on igrati finale, a tko će biti nasuprot ne znam. Bilo bi dobro da to osvoji.

Marin Čilić i Borna Ćorić zapeli su u prvom kolu. Za Čilića to i nije neko iznenađenje jer je igrao s Thiemom, no poraz Ćorića od Gombosa ipak je iznenađenje, zar ne?

- Čila je nažalost imao jako težak ždrijeb. Nisam ni očekivao da će proći. Bornin poraz me malo iznenadio. Nisam gledao, ali ne vjerujem da je igrao dobro čim je izgubio od Gombosa koji je dobar, ali ne toliko da ga dobije.

Ima li hrvatski tenis perspektivu s obzirom da smo navikli na najveće rezultate?

- Mi smo malo poletjeli, nerealni smo. Dobri smo, može uvijek bolje, ali i gore. Imamo mlađe uzraste dobre, kvalificirali smo se za Svjetsku skupinu Davis cupa, imamo novog izbornika. Cure su nam jako dobre, Petra, Donna. Ne možemo se potužiti. Koliko ulažemo imamo fenomenalne rezultate - zaključio je Ivanišević.

Vaša reakcija na temu