Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Gripe su poluprazne, a cijena ulaznice druga najskuplja u ABA ligi

Gripe su poluprazne, a cijena ulaznice druga najskuplja u ABA ligi

Za domaće utakmice 'žutih' treba izdvojiti 9, a za Krku 10 eura, svi ostali su osjetno jeftiniji...

Košarkaši Splita igraju sjajnu sezonu, odnijeli su čak 18 pobjeda u posljednjem 21 susretu u svim natjecanjima – bolji od njih su tek u tri dvoboja regionalne lige bili Cibona u Zagreba, Crvena Zvezda u Beogradu i Borac u Čačku. Međutim, Gripe se u domaćim dvobojima 'žutih' teško pune, iznimka je u posljednje vrijeme bila tek utakmica protiv Zadra prošlog tjedna, kada se u splitskom hramu košarke okupilo respektabilnih 1.500 gledatelja. Naravno, bilo je tu, kao po običaju i gostujućih navijača, ali ne u onolikom broju koliko smo ih navikli gledati na Gripama…

Jučerašnji susret s FMP-om bio je iznimno važan, poraz bi odvojio momčad Slavena Rimca od borbe za razigravanje, ali odaziv publike opet nije bio na osobitoj razini. Tek nešto više od 500, maksimalno 600 gledatelja je stiglo podržati Splićane u tom susretu. I daleko od toga da je izostala odlična podrška s tribina, usudili bismo se reći da je atmosfera bila čak i puno bolja nego na nekim utakmicama gdje bi se skupilo i dvostruko više ljubitelja košarke.

Iako ne smatramo da je to presudni razlog slabije posjećenosti, pomalo je čudno što je za domaće utakmice Splita cijena ulaznice druga najskuplja u čitavoj regionalnoj ligi. Za odlazak na utakmicu jedna osoba će morati izdvojiti 9 eura, a uz sve ostale troškove online kupnje cijena se penje na preko 10 eura. Jedino tko naplaćuje više za domaće utakmice je slovenska Krka, tamo je cijena ulaznice 10 eura, međutim osnovnoškolci imaju besplatan ulaz, tu je i popust za studente, a trojica najsretnijih navijača u Novom Mestu svaku utakmicu imaju priliku osvojiti 5.000 eura ako ubace loptu u koš s centra igrališta…

U Zadru, na dvoboj ABA lige može se ići za 7 eura, Cibona daje priliku navijačima da kupe karte već od 4 eura, u Moraču na utakmicu podgoričke Budućnosti i Studentskog Centara ulaz košta od 3 eura pa naviše, Mornar iz Bara cijenu svoje ulaznice drži na 5 eura. Mega Basket, Igokea i FMP svoje navijače časte najčešće besplatnim ulazom na utakmicu, Borac iz Čačka naplaćuje karte po 4 eura, za utakmice ljubljanske Cedevite protiv Partizana i Crvene zvezde morate izdvojiti najmanje 8, a za sve ostale suparnike 6 eura. Crvena Zvezda je bio domaćin ove nedjelje Partizanu, na taj dvoboj moglo se ići za 8,5 eura, dok za sve ostale suparnike u regionalnoj ligi gdje je Crvena Zvezda domaćin može se ići za 4 eura. Partizan je nešto skuplji, pa najniža cijena po kojoj se može otići pogledati njihova utakmica u Štark Areni je 4,5 eura.

Jasno je da tu treba uzeti u obzir kako životni standard nije isti ni u jednoj od ovih pet država gdje se igraju susreti regionalne lige, baš kao što ni kapaciteti dvorana nisu isti. Ipak treba biti realan i reći kako košarkaška dvorana na Gripama ne nudi pretjeran komod i udobnost, pa cijena od 9 eura, ako ćemo gledati s aspekta cijena ulaznica u odnosu na ostale ABA ligaše, je ipak previsoka.

Vaša reakcija na temu