Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HAJDUČKO PROKLETSTVO: Žilina objavila bankrot

HAJDUČKO PROKLETSTVO: Žilina objavila bankrot

Klub je već neko vrijeme u upitnoj financijskoj situaciji, odlučeno je da je likvidacija jedina opcija

Žilina, drugi najtrofejniji slovački klub objavio je bankrot. Nekadašnji protivnik Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu 2009. godine tu je vijest objavio na službenim stranicama.

- Naša strategija financiranja kluba bazira se na prihodima od transfera igrača. Od posljednje velike prodaje (Robert Boženik u Feyenoord za 4.6 milijuna eura) inkasirali smo do sada samo desetinu ukupne vrijednosti transfera. Naš planirani budžet za iduću sezonu trebao je biti od prihoda u ljetnom prijelaznom roku. Sada nam je jasno da će prihodi biti nula, iz tog smo razloga i donijeli ovu odluku - stoji na službenim stranicama Žiline, uz dodatak kako će klub u budućnosti ako se uspije konsolidirati biti koncentriran na razvoj igrača iz vlastitog pogona. 

Ovim se i Žilina uklapa među klubove iz priče 'hajdučkog prokletstva', koji su se s 'bijelima' sastali u Europi, a onda se s vremenom ugasili, bankrotirali ili spustili u niži rang.


Vaša reakcija na temu