Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PULJAK O ŽNJANU Ne smijemo dopustiti da ostane pustopoljina zbog predizbornih interesa

PULJAK O ŽNJANU Ne smijemo dopustiti da ostane pustopoljina zbog predizbornih interesa

Kandidat Centra za splitskog gradonačelnika apelira da se rješavanje ovog velikog problema prepusti novim vlastima u Gradu i Županiji

'Projekt cjelokupnog uređenja žnjanskog platoa sada je loše postavljen. Gradska tvrtka je potkapacitirana za preuzimanje koncesije, u projektu su moguće uštede, kako bi se mogao prije realizirati, dok je cijela procedura puna rupa i opasnih zamki zbog kojih se realizacija može otezati unedogled. Ako se ovako nastavi, Žnjan će vjerojatno još godinama ostati ovakva pustopoljina, a to ne smijemo dozvoliti, poručio je to kandidat Centra za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak, uoči sastanka predstavnika klubova splitskih gradskih vijećnika s Tomislavom Burazinom, poduzetnikom koji je jedan od aktera ovog kompleksnog problema.

Podsjećaju kako je Burazin prije pet godina inicirao postupak dodjele koncesije za dio žnjanske plaže na kojoj je prema prostornom planu moguća izgradnja ugostiteljskog objekta, a na kojoj je prethodno srušen njegov ilegalni objekt. Ishodovao je dvije lokacijske dozvole, pripremio projektnu dokumentaciju i nabavio sve potrebne suglasnosti, ali Županija nikada nije pokrenula natječaj niti odbila njegov zahtjev, iako je to bila dužna po zakonu. U međuvremenu je Grad Split odlučio realizirati projekt uređenja cijelog žnjanskog platoa, pod jedinstvenom koncesijom kojom bi upravljala gradska tvrtka Žnjan.

- U tijeku je natječaj za davanje koncesije za jedan dio žnjanskog platoa, kako bi se realizirao projekt uređenja tog vrijednog gradskog prostora, na dobrobit svih građana grada Splita. Nažalost, cijeli projekt se jako zakomplicirao i prijeti da se pretvori u još jedan propali projekt, kojih u Splitu, nažalost, ima previše. To nikako ne smijemo dopustiti s projektom uređenja žnjanskog platoa - kazao je Puljak.

Kandidat za splitskog gradonačelnika stoga apelira na sve aktere da rješavanje ovog problema prepuste novim vlastima u gradu i županiji, nakon nadolazećih lokalnih izbora. 

- Ovo je veliki problem kojeg treba sagledati ozbiljno i odgovorno, i to izvan predizbornih prepucavanja, kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti realizaciju cijelog projekta - rekao je Puljak.

Vaša reakcija na temu