Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr PRIČA VODEĆEG STRIJELCA 2. HNL: Hajduk ga je pokupio pred nosom Dinamu i Atalanti

PRIČA VODEĆEG STRIJELCA 2. HNL: Hajduk ga je pokupio pred nosom Dinamu i Atalanti

Početkom ove sezone je izbio u prvi plan kroz drugu momčad

U šest kola zabio je isto toliko pogodaka, s tim da je odigrao utakmicu manje. Jurica Bajić na sjajan je način otvorio sezonu u drugoj momčadi Hajduka. Pet susreta, šest pogodaka. Protiv Cibalije je danas u svojim Vinkovcima postigao hat-trick i bio glavni čovjek Hajdukove pobjede nad nekadašnjim prvoligašem. Bajić je rođen u veljači 2000. godine, te je ponikao u omladinskom pogonu Cibalije. Već tada je njegov potencijal bio vidljiv. Početkom 2015. godine kao pionir Cibalije sudjelovao je na tri zimska malonogometna turnira u Slavoniji te je postigao čak 40 pogodaka, a rasturao je kao najbolji igrač svoje generacije i na velikom terenu, gdje je za Cibaliju igrao prvu špicu.

Brzo je privukao pažnju većih klubova, u pregovore je ušao Dinamo, a potom Atalanta. Bajić je neko vrijeme čak i trenirao u Bergamu, ali imao je tada 15 godina, nisu ga mogli registrirati, ostalo je samo pitanje hoće li u Maksimir ili na Poljud. Odlučio se za - Hajduk i preselio s obitelji u Split. Tadašnji voditelj škole Srđan Andrić je trljao ruke od sreće jer je tog istog ljeta u istom (2000.) godištu doveo Michelea Šegu, a još ranije iz kninske Dinare Leona Krekovića. Tu su već bili reprezentativci Ante Palaversa, Jakov Blagaić, Stipe Radić..., a zanimljivo i Jakov Jurlina, koji je kasnije prešao na futsal u Split Tommy i nedavno s reprezentacijom Hrvatske osvojio europsko srebro.

Bajićev početak u bijelom dresu je bio sjajan, osvojen je turnir 'Kup sv. Duje' (zašto je taj lijep turnir kasnije ugašen?!), gdje su u finalu deklasirali Udinese sa 7:0, a Jurica je proglašen najboljim igračem. Ustalio se na mjestu krilnog napadača.

Za drugu momčad Hajduka je prvi put zaigrao prvog dana rujna 2018. godine. Tada je na klupi Hajduka II sjedio Siniša Oreščanin, a Bajić je u porazu od Solina pored Jadra (1:0) odigrao 23 minute. Prošle je sezone većinom igrao za juniore, upisao je jedan hat-trick, a Belupu je zabio četiri pogotka. Za drugu je momčad ukupno skupio osam nastupa, a na terenu je proveo 271 minutu.

- Ima jedan mali što me 'bode'. To je Jurica Bajić, volim takve igrače - rekao je jednom prigodom Zoran Vulić dok je bio na klupi 'bijelih'. 

Jurica Bajić prošao je sve reprezentativne selekcije Hrvatske, ali nekako je baš početkom ove sezone izbio u prvi plan kroz drugu momčad. Trenutno je prvi strijelac Druge HNL, a to nije baš mala stvar...

Vaša reakcija na temu