Hajduk jedini odbio sudjelovati na kadetskom turniru koji okuplja najjače klubove bivše Jugoslavije

Hajduk jedini odbio sudjelovati na kadetskom turniru koji okuplja najjače klubove bivše Jugoslavije

'Bijeli' su čak od UEFA-e dobili preporuku da nastupe u Republici Srpskoj, gdje su se uredno odazvali Dinamo, Rijeka, Crvena zvezda, Partizan...

Hajduk je odbio sudjelovanje na kadetskom turniru u Bijeljini, iako je na adresu predsjednika Marina Brbića stigla preporuka čak od UEFA-e da se tamo pojave.

'Bijeli' će službeno reći da ne idu zbog nezgodnog termina, radi prezauzetosti, ali 'off the record', zapravo se radi o tome da se u Republici Srpskoj okupljaju najpoznatiji klubovi iz vremena bivše Jugoslavije, a Hajduk se u tom društvu više ne vidi.

Nastup su već potvrdili Dinamo i Rijeka, ali i Crvena zvezda, Partizan, Olimpija, Osijek, Sarajevo, Vardar, Željezničar, Budućnost, OFK Beograd, Zagreb, Vojvodina, Velež i Sloboda Tuzla.

Na 'Turnir prijateljstva', kako se službeno zove, Dinamo je prvi put otišao još prošle godine, a iza tog događaja stoje jaka nogometna imena, poput Mitra Mrkele, Save Miloševića ili Predraga Mijatovića. S obzirom da se radi o kadetskom uzrastu, već lani je natjecanje privuklo i brojne skaute, a utakmice izravno prenosi Sport Klub.

Ideja o okupljanju klubova bivše države na ovakav način naišla je na podršku UEFA-e, koja ga je uvrstila u službeni kalendar, te preporučuje sudjelovanje na okupljanju, kako navode, 'najpopularnijih klubova regije', a cijeli dopis možete pročitati u prilogu...  


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(10118, "");
Pregledaj komentare