Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Hajduk održao prezentaciju i objasnio zbog čega je Udruga prvoligaša svima potrebna!

Hajduk održao prezentaciju i objasnio zbog čega je Udruga prvoligaša svima potrebna!

Danas nije bilo glasovanje, ono će se dogoditi tek kasnije

Napokon su za isti stol sjeli svi hrvatski prvoligaši. U pozitivnom i afirmativnom tonu održan je danas u Zagrebu sastanak predstavnika svih deset hrvatskih prvoligaških klubova. HNK Hajduk su predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, dopredsjednik Lukša Jakobušić i klupski odvjetnik Tomislav Kasalo.

Dopredsjednik Jakobušić održao je prezentaciju Hajduka kojom je pojašnjeno zbog čega je Hrvatskoj potrebna Liga/Udruga prvoligaša. HT Prva liga je prema koeficijentu UEFA-e 15. u Europi, a zanimljivo je da jedina među 15 najboljih nema Ligu/Udrugu prvoligaša…

- Predstavili smo prijedlog i iznijeli jasne i čvrste argumente. Zaključak svih je da aktualno stanje nije dobro, međutim neki smatraju da i dalje trebamo funkcionirati unutar HNS-ova sustava. Hajduk s druge strane traži profesionalizaciju jer bismo jedino s neovisnim menadžmentom mogli u potpunosti iskoristiti golemi i očiti potencijal nacionalne lige - kazao je dopredsjednik Jakobušić.

- Cilj nam nije međusobno preglašavanje, već pronaći zajedinički interes za svih deset klubova. Stoga će nakon ovog sastanka svi klubovi unutar sebe odraditi dodatne razgovore, analizirati naše argumente te ćemo ponovno sjesti početkom rujna i čuti mišljenja i prijedloge svih. Na trećem sastanku ćemo i glasovati - zaključio je Hajdukov dopredsjednik.

Prezentaciju možete preuzeti OVDJE  a danas je dostavljena i HNS-u i svim klubovima HT Prve lige.

Vaša reakcija na temu