Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Hajduk se nagodio s Nikolom Vlašićem, sporan je bio postotak od transfera

Hajduk se nagodio s Nikolom Vlašićem, sporan je bio postotak od transfera

Tadašnji predsjednik 'bijelih' Ivan Kos je vidio da produžetak ugovora pravno nije dobro izveden, pa nije želio isplatiti Vlašićima iznos kojega su očekivali

Pri kraju konferencije za medije na kojoj je predstavljen Damir Burić, predsjednik Marin Brbić je upitan je li istina da je Hajduk izgubio arbitražu s Nikolom Vlašićem te da mu je klub dužan isplatiti oko milijun eura. Brbić je odgovorio da to nije točno, nego da je problem riješen nagodbom.

Dakle, poznato je da je pri transferu Vlašića u Everton odšteta dijeljena 70:30 u korist Hajduka na iznos od preko 3 milijuna eura. Međutim, Vlašići su prilikom produžetka ugovora s tadašnjim predsjednikom Marinom Brbićem i sportskim direktorom Goranom Vučevićem dogovorili da se novac od preko 3 milijuna eura dijeli u omjeru 50:50. 

Ukupni transfer Vlašića u Everton je bio 8,8 milijuna eura, a tadašnji predsjednik 'bijelih' Ivan Kos je vidio da produžetak ugovora pravno nije dobro izveden, te da je nesporan jedino dio raspodjele 70:30, a ovo drugo nije htio isplatiti. Kako bi se cijeli posao realizirao, tada se o razlici od 20 posto koje su Vlašići potraživali nije raspravljalo, već je to ostavljeno za eventualnu arbitražu.

Vlašić je nakon svega krenuo prema arbitraži HNS-a, ali se u međuvremenu za predsjednika vratio Brbić, te se problem nije riješio u sporu već su njih dvojica sjeli, dogovorili se i nagodili.

Ovog ljeta je Vlašić iz Evertona prodan u CSKA, pri čemu Hajduku pripada dodatan obilat novac na ime postotka. Uglavnom, kad se zbroji nagodba na ime prvotnog transfera plus od prelaska u CSKA, Vlašiću pripada iznos od 1,2 milijuna eura.

Vaša reakcija na temu