Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk uputio žalbu zbog kažnjavanja radi transparenta Torcide Mokošica

Hajduk uputio žalbu zbog kažnjavanja radi transparenta Torcide Mokošica

Torcida je angažirala odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića

Hajduk je uputio žalbu na jučerašnju odluku disciplinskog suca HNS-a da se drugu utakmicu zaredom kazni postavljanje transparenta Torcide Mokošica, javlja HDTV.

Prema žalbi 'bijelih', transparent je bio jasno izvješen na gotovo svakoj utakmici kluba u Uefinim klupskim natjecanjima zadnjih nekoliko godina. Hajduk za to nikad nije bio kažnjen od disciplinskih tijela Uefe.

Podsjetimo, Hajduk je kažnjen s 5.000 eura jer je tijekom utakmice na tribini bio istaknut transparent Torcide Mokošica na kojemu piše 'White Boys', u kojemu je sudac Alen Klakočer vidio elemente rasizma.

Torcida je angažirala odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića da uputi dopis disciplinskom sucu.

- Bit će upućen dopis u kojemu ću pokušati dokazati arbitrarnost i pristranost u tumačenju spornog transparenta koji je doslovno prisutan desetljećima na poljudskom Sjeveru i koji nikad nije izazivao nikakve kontroverze jer je vezan isključivo uz boju dresa koji nosi Hajduk. Dakle, gospodin Klakočer primjenjuje vrlo netransparentne i neujednačene kriterije i na to mu treba jasno ukazati. Nedavno je doslovno istolerirao slavljenje lika i djela Adolfa Hitlera na tribinama hrvatskih stadiona, a ovdje pokušava jedan potpuno benigni transparent tumačit na način da iz tjedna u tjedan uzima Hajduku ozbiljne novce. 

Vaša reakcija na temu