Foto: Ivica Čavka HAJDUKOV SPORTSKI DIREKTOR: 'Tražimo napadača i stopera!'

HAJDUKOV SPORTSKI DIREKTOR: 'Tražimo napadača i stopera!'

'Jasno je da moramo pojačati momčad na jednu ili dvije pozicije'

Sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija progovorio je o aktualnom trenutku 'bijelih' koji su danas krenuli s pripremama za drugi dio sezone.

- Prvi put smo se okupili u ovoj godini. Trener je s momčadi krenuo u razgovore, kreće predsezona, testiranja, dva tjedna priprema u Turskoj. Nova trenerska ekipa koja radi s grupom igrača koji je sličan kadru kao najesen uz dodatak nekoliko igrača iz domaćeg kadra. Rekli smo da nećemo brzati na tržištu, ali to ne znači da ne radimo. Jučer sam imao pet sati sastanaka, a onda sam pet sati odgovarao na propuštene pozive. Želimo uspješno podizati kvalitetu rada u svim segmentima kluba.

Kuloari bruje da je na meti Hajduka Mario Gavranović?

- Zanimljiva informacija, ne bih po tom pitanju ništa komentirao. Jako cijenimo njegove kvalitete. Moramo prije svega vidjeti gdje je momčad, dat priliku našim mladim momcima za iskorak. Jasno je da moramo pojačati momčad na jednu ili dvije pozicije, ali nećemo žuriti. 

Na kojim pozicijama tražite pojačanja?

- U napadačkoj liniji, na tom mjestu sigurno. Ako je otišao Svatok kao stoper, to znači da bi nam jedan igrač u posljednjoj liniji bio od pomoći.

Odlasci?

- Niz razgovora je bio i s klubovima koji bi dali minutažu igračima iz druge momčadi. Smatramo da je dio njih spreman na iskorak.

Odlazi li Hamza i tko je na prodaju?

- U klubu kao što smo mi imamo nekoliko ciljeva koje želimo ostvariti, jedan od tih je rezultatski. Momčad mora biti konkurentna. Hamza ima ugovor do ljeta, bitan je igrač. Nema razloga da ne ostane do ljeta, već sam imao s njim jedan razgovor. Znam da za njega postoji interes na tržištu, ali vidjet ćemo. Ako ne bude nemoralnih ponuda, naš je stav da momčad koja je sada tu da ostaje više-manje na okupu. Može se uvijek dogoditi da se netko ne dođe u prvi plan trenera, često igrači dolaze s nama razgovarati. 

Ciljevi?

- Cilj je postavljen na početku sezone, da pokušamo biti na mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Htjeli bi na toj poziciji ostati, dat ćemo sve od sebe da treneru osiguramo sve uvjete. Igor ima liderski gard koji će pomoći našim momcima da pokažu svoje kvalitete. 

Je li Tudor postavio rok do kada želi imati kompletnu momčad?

- Ja sam bio trener, svaki trener želi odmah imati cijeli kadar. Kako vrijeme prolazi igrači postaju dostupni nama, shvaćaju da možemo biti super platforma. Mislim da tu neće biti puno promjena koje bi mijenjale strukturu momčadi. Nit vodilja je da ne mijenjamo previše.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(56781, "");
Pregledaj komentare
29