Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajdukova Akademija glavna je tema novog broja lista Njemačkog nogometnog saveza

Hajdukova Akademija glavna je tema novog broja lista Njemačkog nogometnog saveza

Nijemci su nedavno na Poljudu

Prošli tjedan na Poljudu su boravili predstavnici Njemačkog nogometnog saveza. Zaposlenici 'DFB-training' odjela su proveli tjedan dana prateći treninge i analizirajući detalje s trenerima Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna' o čemu će posvetiti veliku pozornost u broju svog novog lista. 'DFB training' je odjel unutar sistema Njemačkog Nogometnog Saveza koji se bavi inovacijama te analizira razvojne procese najuspješnijih akademija u Europi. Nakon što su u prošlom broju svog časopisa obradili procese rada u Arsenalovoj akademiji, na red je došao i Hajduk koji je tijekom svoje bogate povijesti proizveo brojne velike igrače koji su kasnije igrali u velikim europskim klubovima.

- Prošle godine na konferenciji DFB-a sam pozvan kao jedan od par internacionalnih gostiju predavača. Moja tema 'Analiza identifikacije i razvoja u Hrvatskoj i Brazilu' je bila aktualna zbog uspjeha nogometne reprezentacije, ali i konstantnog priljeva talentiranih igrača iz Hrvatske prema zapadnoj Europi. Predstavnici DFB-a su još tada  pokazali interes za znanjem o razvojnim procesima u Hrvatskoj i specifično o Hajdukovoj Akademiji koja je zahvaljujući dobrom radu i brojnim talentima prepoznatljiva na europskoj nogometnoj sceni tijekom svoje čitave povijesti - rekao je zamjenik voditelja Akademije Andro Fistonić.

Dodao je kako je igrom slučaja par mjeseci kasnije počeo s radom u Hajduku, a ljudi iz DFB-a su osvježili kontakt sa željom da posjete Akademiju i razgovaraju s trenerima u Klubu i način na koji sve to zapravo funkcionira ovdje u Splitu i Dalmaciji. 

- Ono što ih je naravno dosta zanimalo je uvid u iskustvo rada Bore Primorca u Arsenalu te kako novi voditelj Akademije želi dodatno oplemeniti procese rada i stvoriti novu vrijednost u budućnosti - zaključio je. 

Vaša reakcija na temu