Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr HAJDUKOVA SKUPŠTINA: 'U prvih šest mjeseci 2021. godine financijski minus je 30 milijuna kuna'

HAJDUKOVA SKUPŠTINA: 'U prvih šest mjeseci 2021. godine financijski minus je 30 milijuna kuna'

Marinka Akrap je nova članica Uprave Hajduka!

20.54 - Jesmo li dugoročno opteretili klub - upitao je Miro Živković iz Našeg Hajduka. 

- Ne morate se brinuti oko toga - odgovorio mu je Jakobušić, te spomenuo da samo Krovinović ulazi u tu priču, a zna se samo ono što je izlazilo po medijima.

Jednoglasno je primljeno na znanje nerevidirano polugodišnje izvješće. Skupština je završena.

20.32 - Ivan Matana govori o financijama za prvih šest mjeseci 2021. godine.

- Minus od 30 milijuna kuna je rezultat. To za nas nije iznenađenje, s obzirom na kompletnu situaciju.

- Isplatili smo sve plaće i nismo se zadužili, dovedeni su i novi sponzori.

Na zadnjem slajdu je bio upitnik, te je riječ uzeo Lukša Jakobušić, koji je želio otkloniti neke nedoumice:

- Isplatili smo sve plaće, taj dio je u redu. Nismo se zadužili. Nismo ni posudili. Nismo Biuka založili, ne bavimo se time. Nismo ga založili Benfici. Možda sam trebao prihvatiti ponude za Biuka i Ljubičića. Godinu i pol bismo bili mirni. Ali koga briga što smo nas dvojica ovdje mirni? Navijači žele prvo mjesto. Nismo išli na to. Srezali smo troškove. Nije meni ovdje cilj samo isplaćivati plaće redovito. Mi smo sportski klub koji mora biti profitabilan, moćan. Ne prodajemo budućnost za sigurnost. Nismo napravili transfer 6, 7, 8 milijuna da bi dobili godinu mira. Mi nismo stabilizirani što se tiče financija, ali to ne znači da ne podmirujemo sve obveze.

- Treba nam trofej, ne znam želi li ga itko više od nas. A onda će biti sve riješeno. Vrijeme je najbolji pokazatelj, vidjet ćemo se dogodine na Skupštini. Nadam se da ćemo uspjeti izžonglirati plaće dok ne budemo jaki i moćni u Europi, a izvozni potencijal nam je toliko dobar da ćemo na svojim igračima zarađivati. Nitko ne kaže da će biti lako, ali neće biti ni nemoguće.

Izvješće Uprave o poslovanju za 2021. godinu je jednoglasno prihvaćeno.

20.29 - Lukša Jakobušić:

- Na utakmici reprezentacije ću sjediti s Borom na Istoku. Nismo u tijelima HNS-a, nema potrebe da ih opterećujemo, da smo tamo gdje nas ne žele. Mi smo bili u Tobolu, nismo ni bili na Izbornoj skupštini. Svi procesi koji se događaju se događaju bez Hajduka. Kad se stvore uvjeti na lokalnoj razini, onda ćemo participirati i gore.

20.21 - Marinka Akrap je nova članica Uprave. Ona će funkciju preuzeti 1. rujna. Došla je iz Podravke, bavit će se marketingom, PR-om i prodajom - objavio je predsjednik Jakobušić.

20.17 - Prodano je 9010 dresova u 2021. godini konstatirao je predsjednik Jakobušić.

Pohvalio je suradnju sa sponzorima i najavio potpisivanje ugovora s tvrtkom Apfel ove subote, te zahvalio Miji Pašaliću koji je poduplao iznos u odnosu na ranije.

20.09 - Svakako bi htjeli imati klub-partner, ali to neće biti u Hrvatskoj. Bilo bi dobro da bude BiH ili Slovenija - kazao je Lukša Jakobušić, ali tome je prethodio jako bitan podatak:

- Prva momčad Hajduka je u 2021. godini 15 posto jeftinija nego u prošloj!.

19.58 - Kreće izvještaj Uprave o 2021. godini

19.57 - Nadzorni odbor je dobbio razrješnicu s 10 protiv, 15 suzdržanih i 485.219 za

19.33 - Za govornicom je Josip Tadinac. Tema je Nadzorni odbor. Iščitavao je dijelove Kodeksa u kojima se spominje stručnost kao temeljni preduvjet, odgovarajuća stručna sprema. Tema je kako je NO 2020. godine propisao javni natječaj u kojemu je propisana visoka stručna sprema, a onda je izabran čovjek koji je nema.

- Postavlja se pitanje je li prekršena sistematizacija - kazao je Tadinac.

Dodao je da je naknadno utvrdio da sistematizacija uopće nema definirane uvjete za predsjednika i članove uprave, iako bi ih trebala imati po Statutu.

- Jako je sporno da u jednom trenutku vrijede jedni uvjeti kada je natječaj, a kada je direktan izbor vrijede drugi - kazao je Tadinac.

Po ovoj točki je rekao:

- Pozivam Skupštinu da uskrati razrješnicu Nadzornom odboru za 2020. godinu.

Odgovorio je Benjamin Perasović:

- Postoje činjenice i interpretacije činjenica. Mi smo bili svjesni toga što po Statutu, Kodeksu i Zakonu možemo. I ništa nije kontradiktorno. Gospodin Jakobušić je bio u dokumentima i 'skeniran' od strane headhunting agencije koju je angažirao prošli NO. Mi smo koristili i podatke tih agencija i raspisali javni natječaj. Na kraju smo se odlučili za čovjeka kojega smo smatrali najboljim za mjesto predsjednika Hajduka. Hvala Bogu da nitko u sistematizaciji nije propisao stručnu spremu jer onda ne bismo mogli imenovati gospodina Jakobušića, a vidite koliko je on napravio. Sretan sam što je došlo do tog propusta i što nigdje nije bilo propisano da predsjednik mora imati visoku stručnu spremu.    

19.31 - Dana je rarzješnica članu Uprave Marinu Brbiću za vođenje društva u 2020. godini, a također i Lukši Jakobušiću za dio mandata koji je bio u toj godini..

19.20 - Za govornicom je Ante Krnić iz Našeg Hajduka:

- Prihod tvrtke 'Jedanaesta ura'', koja je osnovana mjesec dana prije nego što je Renato Pandža došao u Hajduk, je 296 tisuća kuna. Pretpostavljamo da je cijeli od Hajduka. Tu ispada da je Hajduk usluge plaćao 50 tisuća kuna mjesečno, zanima nas koje je točno poslove obavljao i tko ih sada u klubu obavlja?

- Nemam odgovor, sad nemamo nikakve savjetnike, a ostalo ćemo pismeno dostaviti - odgovorio je Lukša Jakobušić.

19.15 - Izvješće Nadzornog odbora za 2020. godinu podnio je Benjamin Perasović. Jednoglasno je prihvaćeno i ovo izvješće.

19.14 - Izvješće Uprave društva o poslovanju za 2020. godinu je prihvaćeno jednoglasno.

19.10 - Godina 2020. je završena s 21,8 milijuna kuna gubitka. Glavni rezultat pada je pad prihoda od transfera - rekao je član Uprave Ivan Matana.

19.00 - Redovna skupština je otvorena intoniranjem hrvatskew himne, te minutom šutnje, a potom je predsjednik Skupštine Vinko Radovani konstatirao da je nazočno 90,45 posto temeljnog kapitala društav, čime su ispunjene pretpostavke za održavanje Skupštine.


Vaša reakcija na temu