HAJDUKOVCI NA MALTI Bena oduševio album sa sličicama, a Mirta se trebala pokriti da bi ušla u crkvu

HAJDUKOVCI NA MALTI Bena oduševio album sa sličicama, a Mirta se trebala pokriti da bi ušla u crkvu

Nesnosna vrućina, oko 36 stupnjeva u hladu, nije dozvoljavala dulje šetnje...

Jučerašnji dan igrači Hajduka su iskoristili za kratku šetnju Sliemom, a u isto vrijeme je vodstvo kluba napravilo kratak đir Vallettom, glavnim gradom Malte, koji ima oko 7000 stanovnika.

Nesnosna vrućina, oko 36 stupnjeva u hladu, nije dozvoljavala dulje šetnje, ali i ovako se uspjelo skoknuti do glavnog vidikovca, s kojega pucaju topovi točno u podne, a potom i crkve svetog Ivana u kojoj se čuvaju djela slavnog talijanskog slikara Caravaggia.

Zanimljivo je i to da na ulazu daju pokrivala, bolje reći pregače, djevojkama koje imaju otkrivena ramena ili prekratke suknje, pa je tako i novinarka Mirta Šurjak dobila sivu traveršu preko svog bijelog kompletića.

Spomenimo da se na Malti stanovi ne prodaju po kvadratima, u oglasima stoji tek koliko soba imaju, pa kažimo da dvosoban stan košta 250.000 eura. Vozi se, inače, lijevom stranom, Malta je neovisnost od Velike Britanije dobila tek 1964. godine, pa su ostali brojni podsjetnici na nekadašnju vlast.


Od svih znamenitosti možda je i najviše iskrenog veselja izazvao mali dućan Paninini. Utrčali su odmah u njega dopredsjednik Lukša Jakobušić i prvi čovjek NO-a Ben Perasović. Posebno je nadzornika obradovao album sa sličicama sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 1974. godine.

- To je jedini kojega sam skupio u životu - kazao je Ben.

Svi ti ispunjeni albumi su na prodaju, a baš taj 'Munchen '74' košta 600 eura.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48141, "");
Pregledaj komentare