Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić HALO, STRUNJE: 'Bio sam koračić od Squarea, a s Novim Vremenom sam se dogovorio u pet minuta'

HALO, STRUNJE: 'Bio sam koračić od Squarea, a s Novim Vremenom sam se dogovorio u pet minuta'

Sve je došlo iznenada

Teo Strunje vraća se u Makarsku, na mjesto gdje je ostvario najsvjetlije trenutke svoje trenerske karijere. Strunje je s Novim Vremenom dvije godine uzastopce osvojio naslov prvaka, a u Makarsku se vraća nakon osam mjeseci. Prošlog ljeta je Strunje otišao iz Makarske, potpisao za Split iz kojeg je otišao prije dva tjedna. 

- Moram reći iskreno da je sve došlo iznenada. Bio sam u kontaktu sa Squareom, samo me koračić dijelio od odlaska u Dubrovnik. Nazvao me predsjednik Novog Vremena Mijo Pašalić jučer, a ja sam do 11 sati trebao odgovoriti na ponudu Squarea - rekao je Strunje koji se s Makaranima vrlo brzo dogovorio.

- Trenerski posao je takav. Stvari se mijenjaju iz sata u sat. Svi smo mi profesionalci, od toga živimo. Mogu reći da smo se dogovorili u pet minuta.

Novo Vrijeme preuzima na prvom mjestu...

- Sigurno da je bilo dobro, bili su prvi na ljestvici. Rezultat je za svaku pohvalu. 

Do prije dva tjedna bio je na klupi Splita, borio se za ostanak, a sada će u boj za prvaka.

- Iz Splita nisam imao namjeru odlaziti, uprava me smijenila zbog rezultata. Ja sam bio slobodan na tržištu i sve se odvilo jako brzo.

Dok je bio na klupi Splita često su na utakmice dolazili igrači Novog Vremena.

- Apsolutno mi je to drago. Moram kazati da sam u kontaktu s dosta igrača, to znači da me cijene. Ali, u kontaktu sam i s dosta navijača. Mislim da ne dolazim u nepoznato, nego u staro okruženje.

Prvi trening odradit će danas, a protiv Uspinjače na klupi neće biti.

- Neću moći biti na klupi, teška utakmica je to, kao i svaka u ligi. Tek danas imam prvi trening, moram vidjeti što je s momčadi, kakvi su problemi s ozljedama. Pokušat ćemo nastaviti ovim putem.

Cilj je jasan, ime mu je titula.

- To nije uopće sporno. Ja sam sebi postavljam takve imperative. Da sam otišao u Dubrovnik, cilj bi bila titula, u Novom Vremenu se to podrazumijeva. Makarska mora težiti tome da bude prva.

Liga je vrlo izjednačena.

- Ima više kandidata za naslov. Liga je teška, nezgodna, svako kolo su neki derbiji. Tablica ništa ne pokazuje. Ja sam sa Splitom bio zadnji, a sve smo izgubili jedan razlike. Makarska se mora postaviti da je najbolja, vjerujem da će tako i biti - zaključio je Strunje. 

Vaša reakcija na temu