Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža HNS OPET NEMILOSRDAN: Hajduku 150.000 kuna kazne i zatvoren Sjever!

HNS OPET NEMILOSRDAN: Hajduku 150.000 kuna kazne i zatvoren Sjever!

'Bijeli' su drastično kažnjeni

Hajduk je za utakmicu s Rijekom kažnjen sa 150.000 kuna i zatvorenom tribinom Sjever, što će se odnositi na sljedeću domaću utakmicu s Istrom.

Tako je odlučio disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer po prijavi za susret Hajduka i Rijeke (0:4). Evo i njegova obrazloženja:

'Na utakmici Hajduk-Rijeka od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26. - 31. te 61. - 65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna.

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 6.000 kuna jer su na utakmici Istra 1961 - Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.
HNK Hajduk mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).'

Vaša reakcija na temu